Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP přichází s novým firmware pro své Turbo NAS

22.2.2011, Jan Vítek, aktualita
QNAP přichází s novým firmware pro své Turbo NAS
Společnost QNAP si pro své Turbo NAS připravila nový firmware ve verzi 3.4, který slibuje hned několik vylepšení. V prvé řadě je to podpora polí RAID 10 kombinujících výhody RAID 1 a RAID 0, pak je tu funkce Real-time Remote Replication...
Společnost QNAP si pro své Turbo NAS připravila nový firmware ve verzi 3.4, který slibuje hned několik vylepšení. V prvé řadě je to podpora polí RAID 10 kombinujících výhody RAID 1 a RAID 0, pak je tu funkce Real-time Remote Replication pro replikaci obsahu jednoho NAS na druhý v reálném čase, což dále posiluje bezpečnost dat a pak nám QNAP slibuje vylepšenou správu práv pro přístup do složek



ElephantDrive Cloud Storage umožní zálohovat na cloud server, k tomu se přidá podpora virtuálních sítí LAN (VLAN) a možnost konfigurace systému pro další zařízení vdané VLAN (určeno pro NAS založené na platformě Intel), dále se vylepšení dočká Download Station ve verzi V2, která slibuje lepší spolupráci s rozhraním AJAX, podporu stahování pomocí RSS (broadcatching) a vyšší výkon.

Místo klasického tiskového serveru je zde Advanced Print Server podporující tisk přes internet s nastavením příslušných práv a také tisk s pomocí Bonjour u počítačů Mac. Novinkou je také služba MyCloudNAS Remote Access poskytující možnost registrace vlastní domény pro pohodlnější přístup k serveru přes internet. A pokud nemáte rádi kabely, lze si váš NAS s pomocí USB adaptéru připojit k Wi-Fi .

Poslední novinkou jsou nové System Management Features pro import/export účtů, lepší podporu virtuálních disků, přímé prohlížení souborů přes Google Doc a další. Různých novinek a vylepšení je tedy více než dost na to, aby se aktualizace vyplatila. Firmware V3.4 je už nyní k dispozici na stránkách QNAP (viz zdroj).

Zdroj: TZ QNAP