Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

QNAP uvádí cenově dostupné NAS řady TS-X12

10.2.2011, Jan Vítek, aktualita
QNAP uvádí cenově dostupné NAS řady TS-X12
QNAP si pro malé firmy a domácnosti připravil novou řadu cenově dostupných (to aspoň na poměry této firmy) zařízení NAS pro 1, 2 a 4 pevné disky. Jedná se o QNAP TS-112, TS-212 a TS-412, jež mají zaujmout také výkonem a řadou funkcí určených...
QNAP si pro malé firmy a domácnosti připravil novou řadu cenově dostupných (to aspoň na poměry této firmy) zařízení NAS pro 1, 2 a 4 pevné disky. Jedná se o QNAP TS-112, TS-212 a TS-412, jež mají zaujmout také výkonem a řadou funkcí určených pro domácí a kancelářské prostředí.



Nová řada je založena na procesorech Marvell na 1,2 GHz, 256 MB paměti DDR2 a využívá Gb Ethernet a několik USB i eSATA. Verze TS-412 umožní navíc výměnu disků za provozu nebo změnu pole RAID za provozu. Spotřeba se pohybuje mezi 7 a 27 W a nasazení může být nepřetržité.



NAS servery podporují iSCSI a zahrnují file server, FTP server, zálohovací server, webový server (phpMyAdmin) i tiskový server. Nezapomnělo se ani na rozhraní pro stahování z internetu (Bittorent/FTP/HTTP,eMule), sdílení filmů, fotografií a hudby v rámci lokální sítě nebo využití jako součást dohledového systému s IP kamerami. A samozřejmě tyto novinky maji aktuální lokalizovaný firmware 3.3 s GUI založeném na AJAXu pro snadnější konfiguraci.

Cena jednodiskového TS-112 je stanovena na 4390,- s DPH. Dvoudiskový model TS-212 stojí 5790,- s DPH a verze TS-412 je za 10490,- s DPH. K tomu si přičtěte ještě cenu za pevné disky.

Zdroj: TZ QNAP