Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Radeon HD 2900XT jsou prý 'chlazeny' na 100°C - doplněno

4.5.2007, Jan Vítek, aktualita
Radeon HD 2900XT jsou prý 'chlazeny' na 100°C - doplněno
Jistý zdroj sdělil serveru Fudzilla nepříjemnou informaci pojednávající o teplotě nových Radeonů HD 2900XT, které se prý nadměrně zahřívají. Poté, co byla karta již dvě minuty vypnutá, se na ní prý nedalo sáhnout a v provozu má její čidlo...
Jistý zdroj sdělil serveru Fudzilla nepříjemnou informaci pojednávající o teplotě nových Radeonů HD 2900XT, které se prý nadměrně zahřívají. Poté, co byla karta již dvě minuty vypnutá, se na ní prý nedalo sáhnout a v provozu má její čidlo ukazovat hodnoty kolem 100 °C. To sice grafické karty zvládají bez poškození, avšak o dostatečném chlazení nemůže být řeč.


Příhodný design karty

Pokud se tato informace potvrdí, pak zde budeme mít analogickou situaci k fiasku s uvedením karet GeForce 5800 Ultra, jejichž hlučné chlazení a malý výkon se staly terčem posměšků. Pak ale nastoupila řada 5900, která vše napravila a my můžeme jen doufat, že se společnosti AMD podaří podobný obrat. Prozatím tu máme potenciálně stostupňového konkurenta pro GeForce 8800GTS.



Server Fudzilla svou zprávou zvedl vlnu reakcí, na niž odpověděl další aktualitou s přesnějšími informacemi. Dle nich měl Radeon při měření u sestavy rozložené na stole a s okolním vzduchem o teplotě 20°C ve 2D režimu 58°C. V zátěži se však tato teplota vyšplhala na 82°C, ale to bylo evidentně naměřeno teploměrem na povrchu karty. Uvnitř skříně bude mít tedy jádro karty zákonitě o několik stupňů více, což se skutečně může blížit oněm původně proklamovaným 100°C.

Zdroj: Fudzilla