Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Raja Koduri opravdu přestoupil do Intelu, povede zbrusu novou divizi

9.11.2017, Jan Vítek, aktualita
Raja Koduri opravdu přestoupil do Intelu, povede zbrusu novou divizi
Včera jsme o tom ještě mluvili jako o spekulacích, ale dnes už to máme prostřednictvím serveru Hexus.net potvrzené samotným Intelem, do nějž přestoupil Raja Koduri. Vývoj událostí přitom ukazuje, že to byl ze strany AMD i Intelu předem připravený krok.
O přestupu Raji Koduriho do Intelu tak už nemusíme spekulovat a je také už víceméně jasné, že jeho "studijní volno", při němž se chtěl Koduri dle svých slov více věnovat rodině nebylo nic jiného než zastírací manévr pro tento přestup. Z toho pak logicky vyplývá i to, že se vše událo pod společnou taktovkou firem AMD a Intel, neboť je u takového pracovníka nemyslitelné, aby si vzal naoko dlouhodobé volno a za zády svého zaměstnavatele připravoval takovou vyloženou velezradu. Vedle toho tu máme samozřejmě i nové procesory Intelu s Radeony. 
 
 
Intel tento přestup už sám potvrdil včera večer, a my už tak konečně známe odpověď na otázku, co bude Raja Koduri dále dělat. Jeho nová hlavní pozice je senior vice president ve zbrusu nové divizi Core and Visual Group, ale pak také generální manažer Edge Computing Solutions a šéfarchitekt Intel Corporation. Co se týče počtu pracovních titulů, Koduri si tak jistě polepšil. 
 
Opravdovou náplň práce z toho těžko vyčteme, ale Intel byl tak hodný a poskytl detaily. Zcela nepřekvapivě jde o rozvoj pozice firmy na poli integrovaných i samostatných grafických čipů pro PC, takže včerejší tip nám vyšel, ale ono to bylo víceméně jasné. Jde tak o nové produkty, jejichž předvoj přichází v podobě nových vícečipových procesorů Intel Kaby Lake-G. Z toho je také zřejmé, že Koduri má požehnání firmy AMD, neboť ta na těchto procesorech pochopitelně spolupracovala a bude spolupracovat dodáváním vhodných GPU Radeon. Koduri k tomu zase poskytne potřebné zkušenosti, aby spojení Radeonů a procesorů Core proběhlo hladce. 
 
Vedle toho se ale Koduri bude věnovat i různým specializovaným IP napříč procesory, grafikou, multmédii, zpracováním obrazu a strojového učení, takže i prudce se rozvíjejícím oborům a zde zase máme návaznost na jeho slova o tom, že chce mít v novém působišti širší záběr. Raja Koduri začne oficiálně pracovat na svých pozicích v Intelu od prosince. 
 
Intel vedle toho všeho oznámil, že má "vzrušující plány pro agresivní expanzi na poli výpočetní a grafické techniky" a nás může zajímat především to, co konkrétního se skrývá pod onou grafickou technikou. Je snad na obzoru nebývale úzká spolupráce, která spojí zdroje Intelu s know-how a technologiemi AMD daleko za rámec toho, že AMD bude jen dodávat GPU pro vícečipové procesory Core? Uvidíme, ale pokud by někdo měl ostřížím zrakem sledovat, co se děje v nové divizi Core and Visual Group, pak je to NVIDIA. 
 
Zdroj: Hexus.net
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.