Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.7.2023, Karel Polívka, článek
Za pár dní přijde PC port hry Ratchet & Clank: Rift Apart, u které je zajímavé, že v době představení konzole PS5 byla zmiňována v kontextu potřeby rychlého SSD a teď se objevily HW požadavky pro PC, kde je u minimální konfigurace uvedena možnost využití HDD.
unreall (521) | 19.7.202315:48
Nové hry už ma neoslovujú tak, ako voľakedy, ale stále si v nich dokážem nájsť aj niečo zaujímavé. A presne jednou z takých hier je aj táto.
Keď kúpim grafiku, ­( zrejme 7700XT­) hneď sa do toho pustím.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 19.7.202316:47
Mám to podobně, taky jsem už více náročnější na to, aby mě nějaká nová hra opravdu bavila. Tahle mi přijde zajímavá z technologického hlediska, ale jinak mě už zase tolik neláká. Třeba po oznámení Biomutanta jsem byl na základě prvního traileru hodně zvědavý, jaká ta hra bude, protože to vypadalo na zajímavý RPG zážitek s grafikou, která se mi líbila: https:­/­/www.youtube.com­/watch?v=nN2M_bb61GA

A když po dlouhé době vyšla ­(2021 namísto původního termínu 2018­), po zhlédnutí vícero gameplay videí to bylo velké zklamání díky tomu, jak nepřátelé, NPC a mise celkově působí přitrouble. Teď už mám tu hru několik měsíců na účtu díky tomu, že byla v březnu v Humble Choice a ještě jsem ji ani nenainstaloval.
Odpovědět0  0
unreall (521) | 19.7.202322:39
Naposledy som tak nadšene kupoval pre pár rokmi Shadow of Mordor myslím a mám tam odohranú asi hodinku.

Ratchet a Clank by mala byť dosť preverená značka a nemusela by sklamať i keď nemožné to tiež neni.

Na druhej strane, práve dohravam Daikatanu s neoficiálnym patchom 1.2 a musím povedať, že to vôbec neni špatne ani dnes :)
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 20.7.20232:16
V Shadow of Mordor mě dost bavil ten Nemesis systém, u kterého je škoda, že se z toho principu nestalo něco, co by běžně využívali i ostatní vývojáři. Jen mě tam časem omrzelo to prostředí, které ze začátku působilo dost dobře, ale bylo hodně monotónní. Hrál jste pokračování Shadow of War?

Tu Daikatanu z roku 2000? To jako vážně? :­-)
Odpovědět0  0
unreall (521) | 20.7.20239:59
Vlastne naopak, Shadow of Mordor som hral a dohral a bavilo ma to, ale Shadow of War som sa nedonutil viac spustiť.
Verím, že by to bolo rovnako dobre, len medzi tým už nastal zlom.

Áno, myslím presne tú Daikatanu :­) Mám GOG verziu s tým neoficiálnym patchom, ktorý rieši tie najpodstatnejšie chyby, vďaka ktorým bola v dobe vydania takmer nehratelná. Čiže hlavne problém so spoločníkmi.

Problém s Daikatanou bol hlavne v technickej stránke a potom v hube samotného Romera, ktorý všetko príliš zveličoval. Inak samotna hra vôbec neni špatná a Romerovi sa nedá uprieť geniálny level dizajn. Polovica tímu boli neskúsení nováčikovia a preto aj toľko problémov, ale herne je Daikatana aj dnes výborná hra. Mňa úplne seriózne vážne baví. Na svoju dobu bola aj nezvykle dlhá.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.