Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer uvádí 3pásmový herní router Sila s AC3000

5.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Razer uvádí 3pásmový herní router Sila s AC3000
Razer do portfolia svých výrobků nově zahrnul i routery. Novinkou je tak třípásmový herní router Sila, který nabídne dohromady rychlost až 3000 Mb/s. Protože je zaměřen na hry, disponuje technologiemi pro vyšší propustnost paketů her.
Společnost Razer postupně proniká na nové trhy a jedním z nich jsou i herní routery. Novinkou je model Sila, což je bezdrátový třípásmový Wi-Fi router s AC3000. To znamená, že tato tři pásma mohou dát dohromady přenosovou rychlost až 3000 Mbps. Konkrétně je tu 802.11n (dnes Wi-Fi 4) s maximem 400 Mbps a pak dvě 802.11ac (Wi-Fi 5) pásma s 1734 Mbps a 866 Mbps. Design routeru je velmi jednoduchý, jde v podstatě o krabičku bez viditelných antén. Ty jsou totiž interní a je jich tu hned devět.
 
Razer Sila
 
Poněvadž jde o herní router, tak tu pochopitelně najdete technologie, které vylepšují výkony při online hraní. Jde např. o technologie FasTrack, Multi-Channel ZeroWait DFS a také je zde možnost propojit bezdrátově tři tyto routery a vytvořit jakousi síť, která rozšíří plochu pokrytí z cca 550 m2 na cca 830 m2. FasTrack např. zkoumá pakety a rozpoznává ty, které patří herním titulům. Těm je pak dána větší priorita. Má také detekci připojených herních konzolí jako Sony PlayStation, Microsoft Xbox nebo Nintendo Switch. Uživatel tak opět může zvýšit prioritu konzolí a snížit tak zpoždění paketů souvisejících s hraním na síti. Nastavení routeru je možné provádět i pomocí mobilní aplikace.
 
Z dalších vlastností novinky můžeme zmínit ještě to, že vedle jednoho gigabitového WAN portu má tři gigabitové LAN porty (očividně dostává prioritu Wi-Fi provoz, standardem jsou spíše čtyři). Dále je tu jeden USB 2.0 port a jeden USB 3.0. Cena routeru byla stanovena na $249,99.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.