Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

3RSystem HT-1100: domácí kino na dosah

23.5.2006, Jan Vítek, recenze
3RSystem HT-1100: domácí kino na dosah
Nabídka skříní pro domácí kina se začíná velmi rozrůstat, tudíž jistě nebude na škodu, když si dnes jednu takovou představíme. Jedná se o ulitu, ve které se pohodlně schová i Full ATX deska, ATX zdroj, tudíž se zdá, že se při výběru komponent nemusíme nijak omezovat. Přesto M-Station HT-1100 kvůli svým rozměrům skrývá jistá úskalí, na které se mrkneme pěkně zblízka.
Tento HTPC je dobrou ukázkou toho, jak kvalitní skříně pro sestavení domácího kina lze dnes sehnat. Vyniká především designově čistým, kvalitním a luxusně působícím vzhledem, za jaký by se nemusela stydět ani Lian-Li. Ač se to nezdá, výrobce i v omezeném prostoru našel místo pro instalaci full ATX komponent, ovšem za to si M-Station vybírá i svou daň. Komponenty jsou uvnitř na sebe tolik naměstnány, že je již velmi složité uspokojivě uspořádat potřebnou kabeláž. Může za to především nízká výška, jež si vynutila instalaci zdroje do přední části skříně. Musel se tak vyřešit odvod teplého vzduchu ze zdroje skrz rozměrný tunel, jenž zabírá velkou část místa, které by mohlo být využito daleko účelněji.



Nízký strop skříně také zamezuje použití rozměrnějších chladičů - pokud se tak dnes AC Freezeru 64 dá vůbec říkat, takže se budete muset spokojit s nějakým menším, což v sobě nese i omezení výkonu procesoru. Nejsem si tedy jistý, zda je nižší výška skříně dostatečným opodstatněním pro tyto limity, někomu se může hodit. Pokud tedy neplánujete do svého HTPC instalovat ty nejvýkonnější komponenty, rádi si hrajete s vedením kabelů, výběr komponentů můžete přizpůsobit skříni a zamlouvá se vám nízká výška této skříně, je to zcela jistě horký favorit. Informační displej a dálkové ovládání dále rozšiřují možnosti M-Stationu a činí z něj zařízení, jež se pohodlností používání vyrovná televizi, či videu. Navíc si jej můžete téměř dokonale přizpůsobit k obrazu svému a to je k nezaplacení.


Kvalitní a čisté zpracování
Problémy s místem - kabeláž a chlazení
Dálkové ovládání a iMon
Příliš hlučné ventilátory
Dobře využitelný přední displej
Ikona Odkaz na databázi
Malé rozměry
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 7490 Kč s DPH

Za zapůjčení HTPC 3RSystem M-Station HT-1100 děkujeme firmě JSC-Computers