Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
28.12.2000, Daniel Smička, recenze
Jako další s řady plochých monitorů se nám v redakci ocitl velice pěkný a povedený ACER 15" - samozřejmě v provedeni TFT.
BXU | 2.1.200110:44

Otazka je dobra. Ale lze na ni tezko odpovedet. V kazdem pripade response time je u tohoto TFT velice slusny. Vlastne nejlepsi, ktery tu byl. I podle toho byla vlastne zpozdena promitana stopa. Bohuzel Vam nemohu odpovedet jednoznacne, protoze nejsem zadny "gambler" a test jsem opomnel. Je to chyba, kterou priste napravim. Ale pri rychlych zmenach (napr. tahu obrazovky-listu v Excelu) vse probihalo standartne, plynule bez mazani. Samozrejme, ze pri rychlem pohybu kurzoru od mysi, se projevoval efekt zobrazeni stopy, coz u CRT neni. I kdyz i CRT ma zpozdeni (viz popis u TFT ViewSonic) zobrazeni vlivem luminoforu. Myslim si, ze pri beznem hrani her, by nemel vznikat zadny problem, ovsem u znalych hracu, pri velice akcni hre, muze byt stale zpozdeni TFT neprijemne. Doufam, ze tato odpoved Vam aspon trochu postacuje.

Odpovědět0  0
BXU | 2.1.200110:28

DVD jsem samozrejme zkousel. Pozival jsem prehravac DVD Panasonic a Sigma dekoder kartu s Matrox G200. Na CRT monitoru je vse v teto konfiguraci plne plynule a velice hezke. Na TFT (tomto konkretnim) pri behu v okne, bylo vse stejne ve srovnani s CRT, ba naopak cistota barev se jevila kvalitnejsi. Pri prepnuti na celou obrazovku, kvalita obrazu znacne klesla. Je to proste. Jak jiz jsem popisoval v clanku, radic monitoru pro rozliseni DOS (640*480) prepocitava vse na pocet bodu na masce (1024*768)a nasledne interpoluje, aby to "jaksi" vyslo. Stejne se to deje pri zobrazeni "televizniho signalu", ktery ma podobne rozliseni. V kazdem pripade, kvalita je dostacujici (pri celoplosnem rozliseni) a zcela urcite se na to lze divat. Jina situace je u TFT televiznich prijimacu, kde je vse optimalizovano pro tuto funkci.

Odpovědět0  0
Honza K. | 28.12.200012:39

Nevíte náhodou někdo, zda kvalita LCD displejů pokročila tak daleko, že lze bez problémů pouštět např. filmy z DVD?

Odpovědět0  0
Jan Tichy | 30.12.20002:01

Mám stejnou otazku a ještě jak to vypadá s počítačovímy hramy pri rychlém pohybu?Co dochove a stíny.Jinak vypadá velice dobře 25ms odezva to je asi rekordní hodnota.Predem díky za odpověd.Naschle
PS nejde mi dat noví příspěvek?

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.