Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.8.2008, Pavel Bureš, recenze
Dnes si detailně posvítíme na nový Asus m930, který by se díky velkému displeji i klávesnici a rychlému procesoru mohl stát jedním z nejzajímavějších přístrojů letoška. Na druhou stranu trpí mnoha nedostatky, jež celkový dojem kazí. Vyplatí se nový Asus m930?
Tereza.. | 22.10.201015:46
o čem tu mluvíte rozůmím tak částečně,nejsem žádný odborník na telefony,mela bych o tenhle typ zájem ale raději se chci zeptat jestli se mi vyplatí koupě,v informacích k telefonu to vše vypadá vcelku dobře ale vy si poněkud stěžujete.Nehledám žádnou jedničku v nadprůměrné třídě,ale chtěla bych kvalitu aby sem to nemuselo po pár měsících vracet..děkuji
Odpovědět0  0
Derryk.nefacha.mi prihlaseni | 15.8.200814:34
"Co se fotografických schopností týče, patří Asus m930 mezi průměrné přístroje.­"

Průměrné ? Nebylo by spíš vhodnější je označit za podprůměrné. ? Pouze 2MP, žádný blesk, chybějící makro ani o přítomnosti autofokusu jsenm se nedočetl, o stabilizátoru nemluvě.

"Možnosti nastavení nejsou nijak rozsáhlé, přesto si můžete změnit takřka všechny základní parametry.­"

Znamená tato věta, že si mohu ručně nastavit základní parametry jako clonu, čas, ISO ? Nemožnost vlastního nastavení těchto hodnot mne u mého ­(a všech na které jsem se díval­) telefonu štve. Že by konečně nějaký výrobce dostal rozum ?

Tak to s tím rozumem jsem asi nemálo přehnal. Nechápu co vede výrobce k používání pidi displejů, když mohou využít plochu skoro 2* větší. Cena ? Obava o spotřebu ? Případný nezájem ze strany kupujících ?
Odpovědět0  0
Jan Chvojka | 26.8.200817:59
A srovnáváš s čím? S digitálním fotoaparátem?
Odpovědět0  0
PetrP (21) | 26.8.200822:23
Porovnávám s více než 2 roky starým SE K790i
Odpovědět0  0
eifel.96 (34) | 4.8.200811:50
Nejdříve stížnosti na vrzání zadního krytu a potom v závěru chvála nad tím, jak je zpracování kvalitní? Velikost RAM 64MB jako výhoda? Po zapnutí 26MB? To je údaj k chvále? Nepřijde mi ....
Odpovědět0  0
M@jkl (130) | 4.8.200812:45
64MB je na dnešek docela nic moc jako velikos RAM ­- zapnu si navigaci, diktafon a ještě něco a můžu se jít klouzat s nějakou další nedej bože náročnější aplikací...
každopádně jsem zvědav, jestli vylezou kousky s větším vnitřním displejem...
Odpovědět0  0
Pavel Bureš (140) | 4.8.200816:21
Dobrý den.
Kryt sice není ideální, ale pokud se na zpracování dívám jako na celek, je na dobré úrovni. Zejména nás potěšil kloub přístroje, který je dostatečně tuhý, takže je pravděpodobné, že i za několik měsíců bude smartphone držet zavřený.

Co se paměti týče, 64 MB RAM je mezi smartphony obvyklá hodnota. Jistě, taky bych chtěl více RAM, ale 26 MB dostupných je stále nadprůměrná hodnota, např. můj HTC S621 má také 64 MB, ale dostupných je pouze 20 MB a vězte, že plno přístrojů je na tom podobně. Těch 6 MB navíc je znát, jde o nadprůměr, proto jsme RAM zařadili do kladů.
Odpovědět0  0
eifel.96 (34) | 5.8.20081:27
Vzhledem k tomu, že mám praktickou zkušenost s tím, co klouby vydrží, neboť jsem se nějakou chvilku živil jejich opravou, spekulace: ­"nejspíš vydrží­" nejsou opravdu hodné takové recenze, neb nikdo netuší, co se s kloubem může dít ­- takových strojů tu je, co vypadají dobře a za měsíc se válejí v hlubinách servisů. Na jedné straně konstruktivní kritika, v opozici chvála až jeden žasne. Mám na stole HP Ipaq 514 ­- považuji to za pekelně podprůměrný stroj a po startu mám dostupno ještě něco málo přes 26MB. Nechápu, že se nedá přiznat, tohle opravdu není na místě, místo argumentace takřka neobjektivními a irelevantními informacemi. Nechci být rýpal, ale tohle byl opravdu nemilý překlep ;­-­), toť vše.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.