Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus M9V – multimédia na cestách

1.2.2006, Josef Brož, recenze
Asus M9V – multimédia na cestách
Posledním modelem notebooků Asus je typ M9V. Zástupce vyšší střední třídy patří k řadě Portability, která spojuje výkon s ergonomií a bohatou výbavou. Notebook je vybaven procesorem Pentium M 740J s pracovní frekvencí 1,73 GHz, dále tenkým 14,1“ displejem a mobilní verzí Radeonu X600SE s 256 MB paměti.

Závěr



Notebook Asus M9V je kvalitní výrobek, který zaujme především výkonem a designem. Vzhledem k rozměrům a nízké hmotnosti lze notebook doporučit pro práci na cestách. Vysoký výkon Asusu M9V zaručuje procesor Pentium M 740J na frekvenci 1,73 GHz. Velmi dobrých výsledků dosahuje i v multimediálních aplikacích, především díky grafické kartě ATi Radeon X600 s 256 MB RAM. Ostatní hardware, například 512MB DDR2-533 SDRAM paměti, lze u nejnovějších notebooků považovat za rozumný standard.


Přestože se jedná o vydařený model, v rámci objektivity zmíníme i několik nedostatků. Největší výhrady směřují k touchpadu, respektive k tuhosti jeho tlačítek. Rovněž pozorovací úhly 14“ LCD nejsou ideální a za průměrné lze označit i integrované reproduktory.

Po deseti dnech práce s notebookem lze konstatovat, že notebook Asus M9V zanechal velmi dobrý dojem. Kvalitu notebooku podtrhuje jeho dílenské zpracování, které zaručuje poměrně tichý provoz, stabilitu a vysokou mobilitu. Při průměrné kancelářské zátěži vydrží notebook pracovat cca 3 hodiny. Cena notebooku se pohybuje kolem 49 000 Kč. Ve své třídě jde o jeden z nejvýkonnějších a nejvybavenější notebooků, které jsou dostupné na našem trhu.


Mobilita a výkon
Displej (pozorovací úhly)
Bohatá výbava
Touchpad
WiFi a Bluetooth
Ikona Odkaz na databázi
Webkamera
Ikona Odkaz na databázi
Design a zpracování
Ikona Odkaz na databázi
Rozšiřitelnost
Ikona Odkaz na databázi
Orientační cena: 40 000,- bez DPH (Levi International)

Notebook Asus M9V zapůjčila společnost Levi International, které tímto děkujeme