Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ASUS TS-6A: kompaktní věž

27.12.2007, Jan Vítek, recenze
ASUS TS-6A: kompaktní věž
Společnost ASUS si pro nás připravila menší počítačovou skříň pro MicroATX základní desky, jež nabízí kromě kompaktních rozměrů také vlastní napájecí zdroj, protože ATX verze s klasickými rozměry by se dovnitř nevešla. Skříň TS-6A se dodává ve třech verzích, které se liší barevným provedením. Z nich jsme si vybrali první - TS6A1.
Kapitoly článku:
ASUS TS-6A1 je tedy příjemně levná počítačová skříň pro ty, kteří nemají místa nazbyt, avšak to s sebou také přináší několik zádrhelů. Především je to kvalita zpracování, která není příliš vysoká a za to mluví vylomitelné zadní štítky, kroutící se bočnice a především fakt, že celá šasi přišla k nám viditelně ohnutá, což nevypovídá dobře o její pevnosti. Musíme také počítat s tím, že mohou vzniknout problémy s pevnými disky a mechanikami, které si mohou se základní deskou překážet, takže je třeba při výběru komponent přemýšlet dopředu. Dále jsou zde ostatní chybky jako zpola ucpaná přední pozice ventilátoru, nepříliš pěkně provedené rošty zadních ventilátorů a také lajdácky pohozené příslušenství uvnitř skříně.



Na sestavě se mi líbil zdroj, jehož kvalitu sice nedokážu objektivně posoudit, ale minimálně byl tichý a měl správně dimenzovanou kabeláž. Nakonec vydržel i zátěž napájení procesoru AMD Athlon 64 FX55. Skříň tedy působí levně, avšak ona i levná je, takže jí to nebudeme příliš vyčítat. Je tak zajímavou volbou pro nenáročné uživatele, co si chtějí postavit PC pro přehrávání videa a hudby.


Dostatečně tichý zdroj
Slabá konstrukce
Levná volba pro nenáročné
Ucpané rošty ventilátorů
Ikona Odkaz na databázi
Možné kolize HDD a mechanik s deskou
Orientační prodejní cena: 1300 až 1500 Kč s DPH


Za zapůjčení skříně ASUS TS-6A1 děkujeme společnosti BGS LEVI Czech




---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

ASUS TS-6A1 is a cheap computer case for those who need a small computer because of lack of space or want to build a really cheap HTPC, but these are also sources of various problems. Especially, the overall quality is low, which can be noted from the I/O and cards' shields that need to be broken open, twisting side panels and especially we could see that the whole chassis was deformed and that doesn't speak for its good solidity. Also, we have to take into account that HDDs and other drives may interfere with the motherboard, so it is vital to think first when buying new components. And there are also other minor flaws, such as half-blocked front fan's position, not so well done rear fans' positions and unpacked accessories.

What I liked, was the PSU, even if I can't assess its quality objectively. However, it was sufficiently silent and its cables had the right length. All in all, it managed to feed AMD Athlon 64 FX55 along with other components. The chassis looks cheap, but it also is cheap, so let's not blame it too much. It is an interesting choice for undemanding users who would like to build their own PC for watching videos and listening to music.