Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus U2E - chrom a kůže

21.4.2008, Josef Brož, recenze
Asus U2E - chrom a kůže
Asus U2E patří mezi produkty, které se vyznačují propracovaným designem a vysokou mobilitou. Dokonalý design, chromované prvky a hovězí kůže apod. řadí tento produkt do kategorie luxusního zboží. Nízkou spotřebu zajišťuje ultra-low voltage procesor Core Duo U7500, 1,8" disk a LED displej.
Model Asus U2EF patří do rodiny subnotebooků, které se vyznačují perfektním designem a vysokou mobilitou. Nepřehlédnutelným prvkem jsou především kůží potažené plochy, které dodávají notebooku velmi exklusivní vzhled. Díky rozměrům a nízké hmotnosti, která jen mírně přesahuje 1,2 kg, jde jeden z nejmenších notebooků v dané kategorii. Precizní je rovněž dílenské zpracování notebooku. Návrháři dokonale zkombinovali několik druhů materiálů.

Určitou daní za mobilitu a nízkou spotřebu je však poněkud slabší hardware. Nízkonapěťový procesor Core 2 Duo U7500 rozhodně nedosahuje výkonu své "plnokrevné" varianty T7500. V porovnání s levnějšími 14" nebo 15" notebooky je proto výkon Asus U2E poněkud podprůměrný. Přesto si jeho hardware bez větších problému poradí s kancelářským software, multimediálními aplikacemi a internetem. Konečně nikdo si nebude notebook této třídy pořizovat na střih videa nebo hraní her.

Asus U2E

Předchozí model Asus U1F nebyl právě nejrychlejší při práci s Windows Vista. Velký problém představoval především velmi pomalý 1,8" pevný disk. Jak již bylo řečeno nový Asus U2E je v podstatě modernější, chcete-li inovovanou verzí U1F. Hardwarové omlazení notebooku rozhodně prospělo, mimo modernějšího procesoru a čipsetu se výrazněji zrychlil především pevný disk. V běžném provozu pod Windows Vista je proto Asus U2E mnohem rychlejší a notebook podstatně méně swapuje. Prodejní verze notebooku je vybavena 2 GB RAM, které práci ve Vistách dále zrychlí. Modelu Asus U2E lze vytknout pouze dvě věci, které trápily již předchozí model U1F. V první řadě špatnou monofonní reprodukci zvuku a naprosto výběhovou 0,3 Mpix webkameru.


Asus U2E

Asus U2E je rovněž produkt určený profesionálům, kteří vyžadují určitou úroveň zabezpečení dat. Bezpečnostní prvky lze nastavovat nejen ve Windows (Security Protect Manager), ale již na úrovni BIOSu. Cena Asus U2E se pohybuje kolem 37 500,- Kč bez DPH. Na produkt této kategorie jde o velmi zajímavou cenu. Asus U2E najde své uplatnění především mezi uživateli, kteří ocení především dokonalou mobilitu a dlouhou výdrž na bateriích. Asus U2E rovněž doporučím zákazníkům, pro které je notebook nejen pracovním nástrojem, ale i důležitou součástí vlastní image.


Design a provedení
Výkon procesoru
Displej
Webkamera
Mobilita
Reprodukce zvuku
Orientační cena: 37 500,- Kč bez DPH

Za zapůjčení notebooku Asus U2E děkujeme českému zastoupení výrobce Asus