Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Barevné přední kryty pro Hewlett Packard Jornada 525

1.12.2001, Štěpán Mrázek, recenze
Barevné přední kryty pro Hewlett Packard Jornada 525
Ten kdo již někdy držel v ruce kapesní počítač Hewlett Packard Jornada 525 mi jistě dá za pravdu, že mu něco chybí, tedy alespoň co se vzhledu týče. Kryt na přední stranu tento nedostatek elegantně řeší a je rozhodně víc než jen kosmetickým doplňkem.
Kryty se vyrábějí v mnoha barevných provedeních i když na druhou stranu mi pár barev zase chybí – třeba moje oblíbená černá :o). Pro recenzi jsme dostali celkem sedm krytů, které se lišily pouze barvou, ostatně stačí se podívat na první obrázek.

Obr. 1 – Přední kryty pro Hewlett Packard Jornada 525 v sedmi barvách

Dominantou krytu, který je vyroben ze slitiny některého lehkého kovu (metalografický rozbor jsme neprovedli) je logo firmy Hewlett Packard. Na povrchu jsou viditelné stopy po frézování, které jsou velice vkusné a navíc se ušetří za dokončovací operace po obrábění :o).

Obr. 2 – Vkusně provedené logo firmy na krytu

Zevnitř krytu je vyčleněný prostor pro ukrytí dotykového pera. Na následujících obrázcích můžete vidět kryt s i bez pera.

Obr. 3 – Prostor pro umístění pera v zadní stěně krytu


Obr. 4 – Kryt s perem

Zde již vidíte Jornadu s nasazeným krytem v rozevřeném stavu…


Obr. 5 – Jornada 525 s nasazeným otevřeným krytem

Obr. 6 – Jornada 525 se zavřeným krytem

Jak jsem již uváděl na začátku přední kryt pro kapesní počítač Jornada 525 je víc než jen kosmetický doplněk. Vcelku slušně chrání displej Jornady proti poškození a navíc je poměrně elegantní. Můj osobní typ je stříbrná barva, která ladí s provedením celého přístroje (viz poslední obrázek). Jediné co hovoří proti jeho koupi je cena, která tedy rozhodně není nejmenší.

Cena krytu: 1290 Kč vč. DPH
Za zapůjčení krytů k recenzi děkujeme firmě Moravia-Consulting