Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BenQ V2400W - skladný obr

16.7.2008, Pavel Kovač, recenze
BenQ V2400W - skladný obr
Nastává doba, kdy 24" modely jsou již střední střída a může si je dovolit kde kdo. Jistě na tom má zásluhu posilující koruna, ale také výrobci se snaží. Dnes testovaný BenQ V2400W spadá právě do této levnější kategorie. Podívejme se na něj podrobněji.

Pozorovací úhly


Pozorovací úhly jsou naprosto tradiční pro technologii TN. Takže nečekejte dobré barevné podání při pohledu zespod apod. Je to stále stejná písnička. Kdo zná moderní TN panely, tak ten taky zná i tento panel.


Náhled pozorovacích úhlů


Stabilita kontrastu


Kontrast kolísá jen v malém rozmezí, což je dáno hlavně hardwarovou regulací jasu. Pokud si budete regulovat jas, nemusíte se bát pádu kontrastu.




Průběh jasu


Maximální naměřený jas 178 cd/m2 je vcelku odpovídající udávané hodnotě 250 cd/m2 (vždy je naměřený jas o poznání nižší, protože udávaný je měřen v laboratorních podmínkách). Minimální jas 65 cd/m2 sice není žádný zázrak, ale stále to je slušná hodnota. Pro práci v noci by to však chtělo hodnotu ještě tak o 20 cd/m2 snížit.




Stabilita jasu


Jas ihned po zapnutí prudce stoupá, avšak až po 10 minutách dojde k ustálení na hodnotě 178 cd/m2. Ale již po jedné minutě dojde k vyhoupnutí na 160 cd/m2, což je hodnota, kterou od 178 cd/m2 lidské oko jen těžko rozezná.




Podsvícení


Podsvícení je hned na první pohled na krajích znatelně světlejší. Pravdou však je, že nejsvětlejší je již tradičně uprostřed. Ony světlé okraje lidské oko zvýrazní, protože kousek od nich je světlo výrazně slabší. Celkové hodnocení je 60,9 %, a to není zrovna špatné.



Je zde také 2D pohled pro lepší orientaci.



V pak máme tabulku s hodnotami jasu v jednotlivých místech obrazovky.