Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.4.2000, Zdeněk Michálek, recenze
Lucent WaveLAN se přejmenoval na ORINOCO a se zrychlením na 11Mbit/s se stal jedním z nejatraktivnějších produktů na trhu WLAN. Díl první - představení jednotlivých komponentů systému.
Petr Vacha | 19.7.20008:45

Nevite nekdo nahodou jak je to s moznosti prenaseni hlasu (voice over IP) po teto technologii?

Odpovědět0  0
Tomáš Kapler | 18.4.200014:56

Dobrý den,
jsem zástupcem firmy EASTNET a.s., která zapůjčila uvedená zařízení (tolik na úvod).
Co se týče cen, problém je v tom, že naše firma není prodejcem ale distributorem. Nemáme žádné doporučené koncové ceny, protože se to dost mění, podle toho, kdo to prodává a co k tomu nabízí za služby (montáž atp.). Jedná-li se o instalační firmu, rádi jim pošleme náš ceník, stačí vyplnit formulář na našem webu (www.eastnet-cr.cz nebo www.orinoco.cz nebo www.wavelan.cz ...). Koncový zákazník se nám může ozvat a my mu dáme kontakt na nejbližšího partnera(y).
Ceny které jsou v reklamě na úvodní stránce jsou de-facto koncové a je to 90% toho co většinu zákazníků zajímá - přístupový bod, karta a adaptéry. Násobte 38-39 a dostanete běžnou korunovou cenu.
Budete-li potřebovat jakékoliv další informace, neváhejte se ozvat.
S pozdravem
Tomáš Kapler
konzultant bezdrátových LAN

Eastnet a.s.
Koněvova 141
130 83 Praha 3
mapa: http://www.mapy.cz/ico?id=31706

tel: 02/67108413
mobil: 0603/261169

http://www.eastnet-cr.cz http://www.orinoco.cz
http://www.wavelan.cz
http://www.waveaccess.cz
mailto:tomas.kapler@eastnet-cr.cz

EASTNET A.S. - AUTORIZOVANÝ DISTRIBUTOR LUCENT TECHNOLOGIES

Odpovědět0  0
W.I.F.T. FT W97 | 17.4.200021:43

Dost skoda, ze zde nejsou uvedene ceny (to by totiz me, jako koncoveho pripadneho zajemce zajimalo asi nejvic) - aspon orientacni.
Nebojte, nejsem slepej, na hlavni strance v pravym reklamnim sloupku jsem nejake ceny videl, ale to asi nejsou vsechny, nebo se pletu? (mam na to narok).
Jinaxe mejte fajn - a bezdratovym sitim Zdar.

BTW: Jeste poznamka: Netusite, co ten PCI adapter udela na pocitaci, co nebude mit PCI 2.2, ale treba jen 2.1?
PS: Pokud jsem naaaahodou tenhle prispevek odeslal dvakrat, taxe omlouvam, stiskl jsem totiz tlacitko "odeslat" a paxem si vsimnul, ze diky nepozornosti jsem napsal v e-mailove adrese misot zavinace dvojku (vam se to nikdy nestalo? ;-))

Odpovědět0  0
W.I.F.T. FT W97 | 17.4.200021:42

Dost skoda, ze zde nejsou uvedene ceny (to by totiz me, jako koncoveho pripadneho zajemce zajimalo asi nejvic) - aspon orientacni.
Nebojte, nejsem slepej, na hlavni strance v pravym reklamnim sloupku jsem nejake ceny videl, ale to asi nejsou vsechny, nebo se pletu? (mam na to narok).
Jinaxe mejte fajn - a bezdratovym sitim Zdar.

PS: Jeste poznamka: Netusite, co ten PCI adapter udela na pocitaci, co nebude mit PCI 2.2, ale treba jen 2.1?

Odpovědět0  0
Petr Slansky | 17.4.200014:37

V clanku je zminen seriovy port na bezdratovem adapteru. Autor pise, ze jej lze pouzit k pripojeni seriove tiskarny, pripadne technologickeho snimace. To je napsano v manualu?? Moc tomu neverim. Jak by se potom na takovy seriovy port pristupovalo? Nebo jsou snad soucasti instalace drivery pro Vas oblibeny OS, ktere seriovy port zpristupni? Pokud vim, tak se normalne seriovy port na bezdratovych adapterech pouziva k upgrade firmwaru. Pokud by pres nej slo skutecne i tisknout, tak je to dobry napad...

Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek | 17.4.200012:10

Napadáte věci, které jsem netvrdil. Předně: nikde jsem neuváděl že adaptér slouží pro propojení sítí. Samozřejmě, dá se tak použít, pokud provoz odroutuji třeba Linuxem a WaveLAN/EC bude připojena k síťové kartě tohoto počítače.

Vlastní MAC adresu adaptér, resp. do něho vložená PC Card samozřejmě může mít - celý komplet pak má 2 MAC adresy: první je MAC adresa ethernetové karty počítače a druhá je adresa kompletu EC/PC Card. Nicméně aby se předešlo problémům může EC "převzít" MAC adresu ethernetové karty.

Souhlasím s Vámi že v článku byla zaměněn termín IP a MAC adresa - je to opraveno, díky za upozornění.

Odpovědět0  0
Bohumil Bejbl | 17.4.200011:02

V článku o WaveLAN EC je hned několik zásadních omylů, či nepochopení. Především EC není bridge, ale repeater. Protože nemá vlastní MAC adresu, umí detekovat a použít adresu připojené ethernet karty, ale to nemá nic společného s Ip adresou. Je určen pro připojení bezdrátových klientů (ethernet, nebo serial) k AccessPointu, rozhodně ale ne pro připojení sítí, jak je v článku zmíněno.

Bohumil Bejbl
NCR Česká republika

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.