Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
24.4.2000, Zdeněk Michálek, recenze
Lucent WaveLAN se přejmenoval na ORINOCO a se zrychlením na 11Mbit/s se stal jedním z nejatraktivnějších produktů na trhu WLAN. Díl třetí - zkušenosti z instalace a provozu.
Petr Gregor | 31.7.200018:31

Vážený pane,

jakožto systémoví integrátoři jsme zavázáni řešit různé problémy zákazníků. A tak jsme byli postaveni před nutnost propojit vzdálený sklad našeho klienta přes tovární dvůr. Instalace kabelu byla nemožná a po nějaké době hledání jsme našli u Compaqu program Wireles karet, který zahrnuje kartu PCI, PCMCIIA a Acces point. Jiné další díly nejsou a tak jsme u TPC objednali antény na 2G5 a celé to po malé úpravě zprovoznili. Instalace celého produktu byla velmi jednoduchá a vše chodilo na první pokus. Samozřejmě že než jsme to dali do provozu, jsme si s tím vyhráli a připojili jsme to ke kde čemu. Dokonce se nám podařilo provozovat bezdrátově náš ERP systém Ventus na palmtopu Armada 8000 s Windows CE a terminálovým připojením k Windows 2000 serveru. Pokud Vás budou zajímat naše zkušenosti, rádi se s Vámi o ně podělíme. ( receze pro náš www je připravena, bude tam co nejdříve k přečtení ).
Petr Gregor, KVADOS a.s.( www.kvados.cz )

Odpovědět0  0
Tomáš Kapler | 25.4.200018:51

a) ale o tom není sporu, ale lepší bude, když budete porušovat méně než více (i když "hloupé" 3 dB jsou dvojnásobný výkon díky logaritmům)
b) testované zařízení máte pro vnitřní sítě. existuje ještě varianta karty, která má SNÍZENÝ vyzařovací výkon, ale skoro stejnou citlivost, takže můžete připojit podstatně ziskovější anténu a být v limitech.
c) pokuty když vás někdo načapá se pohybují ve stovkách tisíc. A je nutné si uvědomit, že tím že obcházíte Telecom, tak mu šaháte na penízky a to on nerad. Takže brzy se nějaký "žalobce" může najít
d) výhoda "být v limitech" spočívá také v tom, že si pak můžete stěžovat, když vás někdo zarušuje, protože zde platí kdo dřív přijde. A když budete přes limit, tak to odnesete také.

pozn pro autora: až se bude testovat zařízení pro venkovní sítě, pak bude mít tato diskuse smysl. Ve venkovních sítích se pak projeví skvělý Turbo Cell protokol, který i ze špatné kvality linky dokáže "vymačkat" skvělé parametry, takže pouhým porovnáním tabulkových hodnot se nic nepozná a bude se muset testovat. Dále věci jako limitace pásma, IP routing, datová komprese atp. budou věci, které budou hrát pro speciálníé venkovní řešení a ne používání věcí dle standardu pro sítě vnitřní (IEEE 802.11)

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.