Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BTC DRW 1108IM: lepší než jsme čekali

2.9.2004, Josef Brož, recenze
BTC DRW 1108IM: lepší než jsme čekali
Výrobky společnosti BTC jsme na našem serveru dosud netestovali. Mechaniky BTC proto byly velkou neznámou. Osobně jsem dosud ke značce BTC přistupoval s nedůvěrou, zvláště po zkušenostech s levnou CD-ROM v druhé polovině 90. let. Musím však konstatovat, že na základě redakčních testů, jsem svůj názor v mnoha ohledech změnil.
Kapitoly článku:
Cenový přehled

Pro srovnání uvádíme ceny DVD±RW mechanik konkurenčních výrobců. Na testovaný produkt je poskytována záruka 2 roky. Ceny jsou z druhé poloviny měsíce července 2004.


DVD
Bez DPH
s DPH
AOpen DRW8800
2620
3118
Asus DRW-084P
2218
2639
BTC DRW1108IM
2048
2499
Teac DV-W58GAK
2373
2824
Tab. 7 – Cenový přehled

Závěr

BTC lze obecně hodnotit jako kvalitní a rychlou mechaniku. Naměřené parametry - čtení CD/DVD-ROM, DVD±RW odpovídají hodnotám, které uvádí výrobce. Přístupové doby u klasických CDR, ale i u DVD±RW jsou rovněž dobré. Menší problémy byly zjištěny pouze při čtení DVD-R médií. BTC si nerozuměla s DVD-R, která byla vypálena v jiných mechanikách. Naopak výborné výsledky byly naměřeny při grabování Audio CD, extrakce audio stop je velmi rychlá. Za nevýhodu lze považovat absenci podpory DVD-RAM médií.


Obr. 21 – Retail balení

Čtení chráněných CD probíhá relativně dobře. BTC si dokáže poradit s ochranami SafeDisc v2, Securom v2. K dalším přednostem patří rychlý 40x rychlostní zápis CDR a 24x rychlostní vypalování CDRW médií. Mechanika si dovede poradit s ochranami Laserlok, SecuROM a Safedisc.

Nelze přesně říci, která z obou DVD±RW (AOpen vs BTC) mechanik byla lepší. Osobně bych asi doporučil AOpen, který sice v některých testech podával horší výsledky, ale obecně se mi zdál vyrovnanější. Zakoupením BTC DRW1108IM získáte dobrou mechaniku za rozumnou cenu.

Cena: 2 499 Kč doporučená koncová vč. DPH
Záruka: 24 měsíců



Za zapůjčení k recenzi děkujeme společnosti: ELKO