Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chcete modrozubý Compaq ?

16.1.2002, Štěpán Mrázek, recenze
Chcete modrozubý Compaq ?
K recenzi jsme dostali zapůjčen bezesporu nejlépe vybavený kapesní počítač v kategorii Pocket PC. Mimo všech atributů kvalitního kapesního počítače vyniká také designem a integrovaným Bluetooth čipem.
Podrobnější pohled na Compaq iPAQ H3870 odhalí, že kovově se tvářící povrch je "pouhým" plastem. To je rozhodně škoda, těšil jsem se na "drsňácké" zacházení, které snese hliníková slitina :o(. Ovšem není se nutno bát, nějakého toho drobnějšího pádu. iPAQ je vybaven ochranným obalem. Nejvíce ovšem napoví obrázek.


Obr. 5 - Ochranný obal dodávaný k iPAQu

Jinak co se vzhledu iPAQu týká podívejte se na následující fotografie, jsem zvědav kdo dále sdílí můj názor na design, který já osobně hodnotím velice vysoko. S novým iPAQem si ostudu rozhodně neuříznete.


Obr. 6 - Srovnání velikosti iPAQu s hodinkami



Obr. 7 - iPAQ zespodu



Obr. 8 - Spodní konektory kapesního počítače iPAQ

Horní konektor je určen pro synchronizaci a dobíjení, spodní pak pro rozšiřující moduly (o jednom jsme psali zde). Malý otvor po pravé straně ukrývá tlačítko reset.


Obr. 9 - iPAQ zboku

Pozn.: Na obrázku je vidět tlačítko, které je určené pro vkládání poznámek (včetně hlasových).

Následují obrázek ukazuje signalizační LED diodu indikující aktivní rozhraní Bluetooth, dioda za provozu bliká - byl to docela problém zmáčknout spoušť ve správný okamžik :o).


Obr. 10 - Signalizace aktivity Bluetooth

Pozn.: Symetricky na druhé straně je LED dioda, která signalizuje dobíjení.

Jedna ze zajímavých funkcí tohoto kapesního počítače je vstup informací přes graffity psané přímo na plochu displeje (obdobnou funkcí jsou vybaveny i kapesní počítače HP Jornada). Blíže opět napoví obrázek číslo 11.


Obr. 11 - Funkce rozpoznávání psaného písma přímo na displeji

Nemohu se zde nezmínit také o displeji. Jeho čitelnost je poměrně velice dobrá za běžných denních podmínek (kancelář, denní světlo) avšak pouze do okamžiku, než ztlumíte podsvícení displeje - po té již rapidně klesá :o(. Bohužel vzhledem k roční době nebylo možné zkusit čitelnost displeje za přímého slunečního světla.

Takže tohle je k popisu již vše a na další stránce si můžete přečíst mé osobní (a tudíž subjektivní) srovnání s kapesním počítačem Hewlett-Packard Jornada 568.