Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chieftronic G1: herní novinka se slušnou výbavou

6.5.2019, Jan Vítek, recenze
Chieftronic G1: herní novinka se slušnou výbavou
Společnost Chieftec si v tomto roce zřídila novou značku Chieftronic, pod níž bude prodávat herní hardware. Pro začátek do této nabídky zařadila pouze jeden zdroj a také jednu skříň, a to dnes testovaný Chieftronic G1.
Chieftronic G1 je celkově slušně zpracovaná skříň, která nedělá firmě Chieftec ostudu. Je to první model nabízený pod svou novou značkou a je zřejmé, že vychází z modelů Chieftec Scorpion, které také nabízejí sklo a RGB podsvícení řízené z modulu pomocí dálkového ovladače. 
 
 
Chieftronic G1 se ale také vrací k tradiční pozici zdroje, který je tak zde nad základní deskou a ne pod ní či dokonce jinde. Díky tomu nám jeho kabely opravdu pohodlně dosáhnou všude tam, kam je třeba a zdroj nebude ucpáván prachem nasávaným zespoda. On samotný se také bude podílet na odvětrávání skříně, ale to už nemusí být každému po chuti. 
 
Ovšem na to, kolik skříň G1 nabízí volného prostoru ve své přední části, se chová přímo macešsky k 2,5" a 3,5" zařízením. Máme tu jen dvě hůře přístupné a chlazené pozice pro 3,5" pevné disky a 2,5" zařízení můžeme namontovat pouze na tray a k takovému připlácnutému SSD se mohou velice špatně zapojovat kabely.
 
Chieftronic G1 je zkrátka moderní herní skříň orientovaná na RGB podsvícení a okázalost sestavy ukazované skrz kouřové boční sklo a také na vodní chlazení. Vyzdvihnout si zaslouží především její zpracování a pak také výbava. 
 
English translation of the conclusion
Chieftronic G1 is a high-quality PC case that should not outrage any fan of Chieftec. It is also the first model of the new brand and it appears to be based on the Chieftec Scorpion line, since these cases also use glass and RGB lighting managed with a remote control through a dedicated unit. 
 
Chieftronic G1 also uses an element from the long gone past, which is the PSU cage located above the motherboard, not below it or anywhere else. The positive effect of such thing is that the cables of PSU should comfortably reach anywhere they should and the PSU itself will not have to fight the dust coming from below. I also will participate in venting the whole case, but that may not be practical for everyone. 
 
The downside of the G1 is that despite the vast amout of space in the front of the case, the SSD and HDD drive slots are not ideal. There are two 3,5" slots which are not easily accessible and the drives in them cannot be cooled effectively. 2,5" drives may only be attached directly to the motherboard tray and it can be a nightmare to attach cables to them. 
 
In short, Chieftronic G1 is a modern gaming case that uses RGB lighting and tempered side glass panel so we could brag with our preferably water-cooled rig. That is quite common these days, but the G1 should be praised for its overall good quality and also wide accessories.  

 

Plusy


+ RGB podsvícení i s možností synchronizace s deskou a dálkovým ovladačem
+ Boční sklo
+ Celkově slušné provedení
+ Držák pro těžkou kartu

 

Minusy


- Provedení pozic pro 2,5" zařízení 
- Chlazení HDD
 
 
Za zapůjčení skříně Chieftronic G1 děkujeme Digitoru.

 
 
Cena v době testování: cca 1900 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu: