Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Scout: nejen na lanparty

5.2.2010, Jan Vítek, recenze
CM Storm Scout: nejen na lanparty
Značka CM Storm společnosti Cooler Master začíná čím dál více vystrkovat růžky, a tak nyní přinášíme další recenzi produktu nesoucího její logo. Je jím moderní počítačová skříň s názvem Scout, jenž navozuje dojem mobility. Co dalšího ale její koupí získáme?
Recenze skříně CM Storm Scout je u konce, takže si pojďme shrnout, co můžeme od ní čekat. Jedná se po všech coulech o moderní skříň, což ukazuje její celočerné zpracování včetně interiéru, použití horního ventilátoru, otvor v trayi pro snadnou výměnu procesorového chladiče a pozice zdroje v dolní části.

Dočkáme se také velkého bočního okna se dvěma pozicemi pro 120mm ventilátory, možnosti vypnout červené podsvícení předního a zadního ventilátoru prostým stiskem tlačítka, masivního madla pro snadnější přenášení a také speciální záslepky StormGuard. Do té lze "uzamknout" za kabely až tři periferie a uchránit je proti krádeži, pokud tedy zloděj nemá čas na otevření bočnice a odšroubování záslepky, nebo se mu nechce pořizovat si za pět prstů periferie bez konektorů.



Jako hlavní stavební materiál byla využita 0,8mm ocel typu SECC a my můžeme s potěšení konstatovat, že provedení šasi je velmi kvalitní a pevné. Za to se zasloužily také zaoblené hrany o něž se tu nemáme šanci pořezat. V tomto ohledu si tedy stěžovat nemůžeme.

Ovšem při instalaci přijdeme na to, že nad základní deskou by mohlo být více místa a možnosti pro správu kabelů také mohly být lepší. Takto při použití procesorového chladiče přesahujícího horní okraj základní desky musíme sejmout horní ventilátor, nebo (pokud to jde) chladič otočit. U modelu Noctua NH-U12 to není problém, ale pokud máte třeba Scythe Ninja a ten okraj desky přesahuje, budete se muset s horním ventilátorem rozloučit. Skříň tedy mohla a měla být o něco vyšší a pak by se nahoru i vešly otvory pro protažení kabelů vedoucích k základní desce a mechanikám.

Posledním negativem, které jsem našel, je napájení ventilátorů pouze pomocí konektorů Peripheral Power. To nás jednak nutí k nim nepohodlně tahat větev od zdroje, což pro úhledné vedení kabelů není to pravé a pak je nebudeme moci snadno pomocí desky monitorovat a regulovat.



Pokud nám ale tyto tři záležitosti nebudou příliš vadit, pak nás CM Storm Scout nezklame.


Pevné tělo a kvalitní zpracování
Málo prostoru nad základní deskou
Moderní provedení s bočním oknem
Napájení ventilátorů
Výkonné chlazení s prachovými filtry
Chybí horní otvory pro vedení kabelů
Záslepka StormGuard, horní madlo
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 2 100 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech



Graf ceny produktu Cooler Master Storm Scout poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně CM Storm Scout děkujeme společnosti Cooler Master




---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

The review of CM Storm Scout computer chassis is almost over and now we are going to sum up its main positives and negatives. It is no doubt a modern chassis, which is clear when we look at its all black design with red LED fans, hole in motherboard tray for easy CPU cooler replacement, 140mm fan in the top panel and power source unit's position at the bottom. Scout also offers a large side acrylic window with two 120mm fan positions, a possibility to turn off the red LEDs easily by pressing a button, a massive top handle for comfy carrying and also a special bracket StormGuard. It allows us to "lock" up to three peripheral cables, thus securing them against theft, in case the thief has no time to open the case and remove the bracket or has no intentions keeping a cableless mouse or keyboard.

As the main constructional material was chosen 0.8mm SECC steel and we might with pleasure say that the chassis is of high quality and also very firm. That was partly achieved thanks to round edges and these also make it impossible to cause accidental cuts. So far so good...

However, during the installation process we found out that there is not enough space for large CPU coolers and also cablemanagement could be better. When we use a CPU cooler which lap over the upper motherboard edge, we will not be able to install it because of the upper 140mm fan. In that case we have two options - either remove the fan or turn the cooler, in case it is possible. Noctua NH-U12 is easy to turn, but in case you own Scythe Ninja or a similar model, you will have to put the fan away. The case therefore should be a bit higher and then it could also have upper holes in the tray for cables leading to optical disc drives and motherboard. The third and last problem I found were the fans' power cables. They used just Peripheral Power connectors, and that forces us to use at least one PSU cable, which does not make cablemanagement any easier and we also will not be able to monitor and control the fans' RPMs.

In case you do not find these three negatives much disturbing, then you will probably not be disappointed with CM Storm's performance.



Vývoj ceny testovaného produktu: