Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM Storm Sniper: pro váš AMD Dragon

3.9.2009, Jan Vítek, recenze
CM Storm Sniper: pro váš AMD Dragon
Tématem pro dnešní recenzi je model Sniper z AMD Dragon Platform Edition, což je svým vzhledem trochu přerostlý middle tower určený pro herní sestavy. Dle názvu je jasné, že dávat sem karty NVIDIA by bylo trochu schizofrenní, avšak nám jde o skříň samotnou.
Skříň CM Storm Sniper AMD Dragon Edition s označením SGC-6000-KWS1-GP si evidentně oblíbí asi jen příznivci společnosti AMD a především její platformy Dragon. Jedná se o značně přerostlý Middle Tower vyrobený z kombinace oceli, pevného plastu a děrovaných plechů, jenž se vyznačuje slušně pevným tělem a velmi kvalitním zpracováním. Není divu, protože za značkou CM Storm stojí starý známý Cooler Master, takže sebevědomé údaje na webu i obalu skříně nemluví jen tak do větru.




Ocenění TREFA získává CM Storm Sniper AMD Dragon Edition za kvalitní
zpracování a design, prostornost, výkonné chlazení a výbavu. Logo ocenění je ke stažení zde.


Díky značným rozměrům skříně se také uvnitř dočkáme dostatku prostoru pro naše komponenty, což znamená i to, že se do Sniperu vejdou i velké chladiče. To značí možnost využití i pasivního chlazení a sestav s několika grafickými kartami v SLI, nebo zde tedy spíše CrossFireX. Pro sestavy s kartami NVIDIA ale není problém využít klasický CM Storm Sniper, jenž není nijak stylizován. Systém chlazení samotné skříně využívá sílu dvou 200mm ventilátorů a jednoho 120mm modelu. Větší dva ventilátory mají k dispozici také integrovanou regulaci otáček, takže si sílu chlazení i hlučnost můžeme snadno měnit. Celá skříň je také jedno velké řešeto, takže ve spolupráci s nimi dokáže snadno uchladit vnitřní komponenty, ovšem znamená to náročnější čištění filtrů od prachu a také vetší úroveň hlučnosti linoucí se od vnitřních komponent.

Do výbavy CM Storm patří plastové zámky pro rychlé upínání karet (zde je možno využít i šroubky), mechanik a pevných disků, kromě toho velké množství předních portů, kam patří eSATA, jeden IEEE1394 FireWire obklopený čtyřmi porty USB 2.0 a dva audio pro 3,5mm jacky (mikrofon, sluchátka). Specialitkou je zde samostatná záslepka StormGuard, do níž lze zaplést kabel vedoucí třeba od myši či klávesnice, což zabrání jejich zcizení na lanparty a podobných akcích, pokud se ovšem nenechavci nebudou štítit kabel ucvaknout.





Celkově je CM Storm Sniper AMD Dragon Edition velmi slušně provedenou skříní určenou pro herní sestavy, jež se vyznačuje zajímavým vzhledem, kvalitním provedením, dostatkem prostoru pro haldu komponent, slušným chlazením a dobrou výbavou. Proto si zaslouží ocenění TREFA Světa hardware.


Kvalitní zpracování a design
Horní plastová část není tak pevná
Zajímavý vzhled
Děrované tělo nebude stínit hluk komponent
Dostatek prostoru pro komponenty
Potenciálně náročná na čištění od prachu
Výkonné chlazení
Ikona Odkaz na databázi
Slušná výbava
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: 4 000 Kč s DPH



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Cooler Master Storm Sniper poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>


Za zapůjčení skříně CM Storm děkujeme firmě ABACUS COMPUTER



---------------------------------- English translation of the conclusion ----------------------------------

Case CM Storm Sniper AMD Dragon Edition, or SGC-6000-KWS1-GP, is obviously aimed at users who prefer AMD company and especially its platform Dragon. The case is a significantly oversized Middle Tower made of combination of steel, ABS plastic and mesh bezel and as a whole it has quite firm body and also a quality design. That is no surprise since CM Storm is a brand owned by good old Cooler Master, so self-confident features on CM Storm's web and package are not untrue.

Thanks to the case's dimensions we may install into it lots of spacey components which means that Sniper can hold even large coolers, perhaps even passive ones. Users also will not have any problems to instal more graphics cards into SLI configuration, or in this case perhaps rather CrossFire X. For those who prefer graphics cards made by NVIDIA there is another version of the case - plain CM Storm Sniper. Cooling system of the case offers the strength of two 200mm fans and one 120mm fan. The larger ones can be easily regulated, so one can find their own balance between cooling power and noise. The whole case is otherwise one great sieve whic meands that it has a great cooling potential, but it also will be potentially more difficult to clean and noise coming from within will not be dampened much.

CM Storm's equipment offers plastic locks for fastening graphics and other cards (one also may use classic screws), optical drives and hard drives. Next, there are many front I/O ports including one eSATA, one IEEE1394 FireWire surrounded by four USB 2.0 ports and two audio ports for 3.5mm jacks (microphone, headphones). A speciality is StormGuard as a means of securing computer peripherals such as mouse and keyboard against theft. That is convenient during lanparty or other similar action where it is not possible to be always around the computer.

CM Storm Sniper AMD Dragon Edition is very solid PC case aimed especially at gaming purposes. It has an interesting look, quality design, more than enough of room for components, decent cooling system and also decent equipment. That is why it deserves to be awarded with out TREFA prize.



Vývoj ceny testovaného produktu: