Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Colin McRae Dirt 3: DirectX 11 a vyšší nároky na HW

14.6.2011, Petr Štefek, recenze
Colin McRae Dirt 3: DirectX 11 a vyšší nároky na HW
Colin McRae Dirt 3 je již třetím dílem populárních závodů na stejném grafickém engine, který ovšem podporuje DirectX 11. Pěkná grafika je zde ale vykoupena poměrně vysokými nároky na hardware.
Colin McRae Dirt 3 jsou vizuálně přitažlivé závody, které nejsou ničím zásadním revoluční a spíše se dají označit jako stále vylepšovaný kvalitní výrobek. Hardwarové nároky nejsou ve světle získaných výsledků nijak vysoké, ale musíme si zde uvědomit několik věcí.

Pro hraní závodních simulátorů je pro kvalitní zážitek třeba udržovat FPS nad 40 snímků za sekundu. Největší zásluhu na vysokém FPS mají vícejádrové procesory, které značně dominují na svými dvoujádrovými souputníky. Rozdíly mezi vysoko taktovaným procesorem Core 2 Duo a čtyřjádrovým levným AMD Phenomem X4 955 byl okolo 40 %. Procesory AMD si zde vedly nezvykle dobře a člověka nutily procházet si minulé výsledky v herních peckách, aby si ospravedlnil nákup dražších Intelů.





Minimem pro komfortní hraní bych zde viděl grafickou kartu na úrovni Radeonu HD 5750 či GeForce GTX 260, které ve spojení s libovolným výše taktovaným dvoujádrem zajistí framerate na úrovni 40 snímků za sekundu. V případě, že se spokojíte s nižší úrovní detailů bez vyhlazování, si Dirt 3 zahrajete i na opravdu starých herních mašinkách. Příjemná je i cena Colin McRae Dirt 3, jež se pohybuje okolo 700 Kč s daní.



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Colin McRae: DIRT 3 poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>




Vývoj ceny testovaného produktu: