Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair M65 a M95: myší evoluce

2.10.2013, Jan Vítek, recenze
Corsair M65 a M95: myší evoluce
Před více než rokem jsme vyzkoušeli tehdy horkou novinku, myši Corsair Vengeance M60 a M90, jejichž nástupci dostali označení M65 a M95 a jsou předmětem dnešního článku. Pojďme si je tedy společně prozkoumat a zjistit, co nám tyto další verze nabídnou.
Kapitoly článku:

Corsair Vengeance M65


Na stránkách firmy Corsair je k dispozici aktuální software, a to ke každé myši zvlášť. V případě této myši to byl M65 Gaming Software Update - FW 2.26 / SW 1.0.0.11, jehož součástí byl tedy také firmware verze 2.26. Pro možnost jeho aktualizace se musí instalovat zvláštní aplikace, která ji pak provede a v našem případě to bylo vhodné, protože myš nesla firmware verze 2.13.





Pak už přišel na řadu obslužný software pro myš v němž ale najdeme ty samé možnosti jako předtím. Pokud vás tedy zajímá, co všechno tento software umí, můžete se podívat do předchozí recenze, kde jsou jeho funkce podrobně popsány.





Něco nového tu ale pochopitelně přece jenom je, a to díky lepšímu senzoru Avago ADNS-8200, který umožní vyšší nastavení citlivosti až 8200 dpi. V předchozím případě to bylo maximálně 5700 dpi. Co se týče nastavení Lift Height, čili vzdálení od podložky, při kterém senzor ještě reaguje, pak u myši M60 jsem nepoznal rozdíl, ať byla tato funkce nastavena jakkoliv. Zde už rozdíl poznat je, ale jen tak tak. Lift Height můžeme nastavit na jednu z pěti hodnot od nejvýše k nejníže, přičemž v praxi to znamená, že senzor reaguje od cca 2 mm nad podložkou do 0,5 - 0 mm, takže rozdíl je až dva milimetry. V praxi bude záležet na tom, zda často s myší cestujete nad podložkou a pak bude lepší si nastavit spíše to, aby myš reagovala co nejníže.





Jinak tu opravdu nemáme nic nového, takže se podíváme na software myši Vengeance M95.




Corsair Vengeance M95


Na stránkách výrobce byl připravený M95 Gaming Software Update - FW2.24 / SW 1.0.0.11. Máme tu tedy firmware 2.24, přičemž myš měla ve své výbavě verzi 2.07, takže i zde byl firmware aktualizován. Okno apliakce pak můžeme využít to samé pro obě myši, protože nám umožní se mezi nimi nahoře přepínat, jak ukazuje již následující screenshot. To ovšem neznamená, že nám software pro M65 obslouží také myš M95 či naopak, nainstalovat se musí oba.





Jinak můžeme o nastavení myši Vengeance M95 říci v podstatě to samé co o předchozí myši. Až na vyšší hodnotu dpi a lépe fungující nastavení výšky pro reakci senzoru tu všechno zůstalo při starém, takže ani zde nebude třeba se opakovat. V minulé recenzu jsem si však stěžoval na stabilitu tohoto softwaru, který od té doby evidentně v tomto ohledu vyspěl. Testování kvality povrchu je sice stále k ničemu, protože ukazuje nesmysly, ale toho si prostě nemusíme všímat. A nakonec, co se týče profilů pro vybrané herní tituly, pak ty Corsair u této myši nenabízí. Využít ale budeme moci profily pro M90, které najdeme zde.