Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair Obsidian 350D: elegantně s Micro ATX

17.7.2013, Jan Vítek, recenze
Corsair Obsidian 350D: elegantně s Micro ATX
Společnost Corsair je již dlouhá léta známým výrobcem počítačových skříní a jako takový nabízí na výběr mezi mnoha různými typy. My jsme si vyžádali na recenzi menší model Obsidian 350D, jenž by měl dobře posloužit jako základ pro sestavu s deskou Micro ATX.
Corsair Obsidian Series 350D je počítačová skříň určená pro malé základní desky formátu Micro ATX, ovšem sama o sobě tak malá není a velikostně odpovídá menším Middle Towerům. Díky tomu uvnitř nabídne dostatek prostoru pro velké komponenty, i když mezi ty nemůžeme řadit hromadu pevných disků, jejichž pozice musely ustoupit chladicímu systému. Dvě pozice ale přesto budou většině uživatelů stačit a krom toho je doplňují tři 2,5" pozice pro SSD a dvě mechanikové.




Ocenění TREFA získává skříň Obsidian 350D za provedení,
systém chlazení a funkční design. Logo ocenění je ke stažení zde.


Tato skříň je také jakýmsi hybridem mezi herní skříní a modelem pro tiché počítače. Nenabízí totiž zbytečně moc ventilátorových pozic a také její jednoduchý přední panel bez viditelných průduchů nám může připomenout třeba produkci firmy Fractal Design. Na druhou stranu tu nejsou žádné materiály pro tlumení hluku a výrobce si neodpustil odhalenou vrchní pozici pro až dva 140mm ventilátory či velký 280mm radiátor vodního chlazení.

Kvalitu zpracování bych viděl prostě jako dobrou a odpovídající dané třídě. Použity byly odpovídající materiály, opracování je slušné a i díky tomu nebyly při instalaci žádné problémy. Na důležitých místech také máme prachové filtry, dostaneme dva ventilátory, ovšem jinak je výbava spíše spartánská, takže tu není nic navíc, žádné speciální konektory či regulátor otáček.





Corsair Obsidian Series 350D je tedy od základu dobře navržená skříň, jež se bude hodit pro běžné domácí sestavy založené na deskách Micro ATX. Vhodná bude také pro použití s některým z komerčně dostupných vodních chladičů, k čemuž přímo svádí horní průduchy a především je znát, že výrobce při její výrobě používal rozum. Jedinou podstatnou vadou na kráse je tak cena, jež by přeci jen za takový model mohla být nižší, ovšem i tak si zaslouží své ocenění TREFA.


Plusy


+ Dobré zpracování a rozumná výbava
+ Systém chlazení, vhodné pro vodní chladiče
+ Dostatek prostoru uvnitř
+ Decentní a funkční design
 
 

Minusy


- Cena
- Pro někoho možná málo diskových pozic
- Příliš dlouhé kabely od předního panelu
 

Cena v době testování: cca 2.000 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení skříně Obsidian Series 350D děkujeme Corsairu.



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Computer case Corsair Obsidian Series 350D is a case for small Micro ATX motherboard, even though it is not small at all and it looks rather as a Middle Tower case. Thanks to this it offers a lot of space for large computer components, nevertheless there are just two cages for hard drives which had to make space for the cooling system. Still, two hard drives will be enough for most users who will also be able to make use of three SSD cages and two for optical drives.

This model is also a sort of a hybrid between gaming and silent case. It does not have a ridiculous amount of fan mounts and also its simple front panel without visible vents may resemble for example some of Fractal Design cases. On the other hand, there are no sound dampening materials and Corsair also decided to use a completely uncovered top mounts for up to two 140mm fans or a long 280mm watercooling radiator.

The overall quality is in my opinion simply good and it matches the category. Corsair used appropriate materials, worked them right, so there were no problems during the installation procedure. There are also dust filters in the important spots and we also get two fans in the basic package, but otherwise there is nothing extra, no special I/O or fan speed regulator.

Corsair Obsidian Series 350D is as a whole well designed case that is going to provide a good basis for a normal home computer with a Micro ATX case. It is also going to work well with one of commercially available water coolers and in general it is obvious that the manufacturer thought about it and its functions. The only real disadvantage therefore is price which is for such model quite steep, but it still deserves its award - TREFA.
Jak hodnotíte skříň Corsair Obsidian 350D?
V anketě šlo hlasovat od 17.7.2013 do 25.7.2014. Počet hlasujících: 4
Výborná100 %
Průměrná0 %
Špatná0 %