Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Creative Live! - nové webkamery pro vaše notebooky

6.11.2007, Jan Vítek, recenze
Creative Live! - nové webkamery pro vaše notebooky
Společnost Creative je známá pro svou produkci různých periférií a mezi ně patří i osobní webkamery, kde má asi největší konkurenci u firem Microsoft a Logitech. Dnes to budou dvě nové webkamery určené pro vaše notebooky - Creative Live! Cam Notebook a Creative Live! Cam Notebook Ultra. My se podíváme, co tyto produkty nabízejí.
Kapitoly článku:
Od společnosti Creative jsme tu v poslední době měli na prozkoumání kameru Live! Cam Optia AF, která byla velmi povedená. Dnešní dva modely se řadí podle specifikací a vzhledu spíše pod tento model, takže jsou určeny spíše pro méně náročné uživale, i když verze Ultra i tak má slušnou výbavu. Nesmíme také zapomenout, že Optia AF je desktopová kamera, zatímco tyto jsou určeny pro laptopy. Nejdříve se podíváme na základní model.


Creative Live! Cam Notebook


Tato kamerka dorazila zapouzdřená do celoplastového obalu, z nějž je třeba ji vystříhat. Příslušenství se pak skrývá uvnitř za papírovým vyložením, z kterého si můžete přečíst také hlavní specifikace a vlastnosti tohoto produktu.



Model
Live! Cam Notebook
Senzor
300 kPix
Největší rozlišení
1280 x 960 prokládaně
Video
800 x 600 prokládaně
640 x 480 nativně
Ostření
manuální
Rozhraní
USB 2.0
0,7m kabel
Příslušenství
CD, manuál (CZ)
Min. konfigurace
Pentium 4 1,8 GHz a ekvivalentní
256 MB RAM
100 MB místa na HDD
CD-ROM
USB 1.1
Windows XP SP2/ XP 64bit/ Vista

Tělo kamerky o rozměrech 62 x 35 x 25 mm (Š x V x H) je celé vyrobeno z hladkého černého plastu (ten se snadno upatlá), tedy až na otočný objektiv, který má stříbrnou barvu. Z přední strany můžeme tedy vidět samozřejmě objektiv, dále úzký průzor modré stavové LED s mikrofonem a pak také obdélníkovou klipsnu. Ta je na styčných plochách vybavena měkkými podložkami a její základní, 6mm rozsah lze roztáhnout na 15 mm. Otočný objektiv má tu nevýhodu, že s ním lze až příliš lehce kroutit a také se poněkud vrklá ve svém uložení. A co se týče možností natáčení objektivu kamery v rámci vertikálního úhlu, ty jsou nulové.



Za zadní strany toho příliš neuvidíme, pouze zde ze středu vychází černý USB kabel (délka 70 cm) a po stranách jsou znát gumové výplně děr malých křížových šroubků. Nakonec se na zadní straně dozvíme například sériové číslo kamery, její původ či získané certifikace.



Zbývá boční pohled na kameru, kde je znát hloubka objektivu, či to, že se hlavní tělo skládá z dvou kusů plastu. Prohlédnout si můžete rovněž klipsnu a její provedení.



Příslušenství základní verze Creative Live! Cam Notebook vpravdu není bohaté a patří sem pouze CD s doprovodným software (ten naopak bohatý je) a dva manuály, kde jsou popsány základní instrukce v několika jazycích. Čeština nechybí.