Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Creative Live! - nové webkamery pro vaše notebooky

6.11.2007, Jan Vítek, recenze
Creative Live! - nové webkamery pro vaše notebooky
Společnost Creative je známá pro svou produkci různých periférií a mezi ně patří i osobní webkamery, kde má asi největší konkurenci u firem Microsoft a Logitech. Dnes to budou dvě nové webkamery určené pro vaše notebooky - Creative Live! Cam Notebook a Creative Live! Cam Notebook Ultra. My se podíváme, co tyto produkty nabízejí.
Instalace obou kamer je naprosto bezproblémová, avšak se vším doprovodným softwarem trvá na můj vkus přeci jen příliš dlouho. Po vložení CD do mechaniky nás uvítá následující obrazovka instalačního průvodce, kterým se budeme proklikávat.



Po několika úvodních dotazech na region, jazyk atp. nám dá program na výběr, zda instalovat pouze ovladače kamery, nebo i doprovodný software.




Live! Cam Center


Hlavním kusem software je Creative Live! Cam Center, kde můžete snímat fotografie, videa a provádět jiné skopičiny, pokud k tomu však budete mít tu pravou kameru. Použití tohoto programu je totiž limitováno verzí kamery, takže zatímco základní verze Live! Cam Notebook vám nabídne tyto možnosti...


- klikněte pro zvětšení -

Live! Cam Notebook Ultra vám již zpřístupní vše, co kamerové centrum dokáže, a to ji stačí pouze připojit, nemusíte nic instalovat.


- klikněte pro zvětšení -


Program vám připojení nové kamery a další zpřístupněné funkce oznámí

Mezi další funkce tedy patří vzdálené monitorování, detekce pohybu, záznam videa pomocí zachytávání obrazu v jistých časových intervalech. Aplikace je stejná jako u minule recenzované kamery Creative Live! Cam Optia AF, takže si o něm i o dalších (SightSpeed) můžete počíst zde. My se podíváme na rozdíl v nastavení kamer a co je nám dovoleno.



Základní verze kamery nám dovolí pouze to, co vidíme nahoře na obrázku. Je tu tedy nastavení expozice, jasu, kontrastu a berv a kromě již jen jedno okno s nastavením frekvence, ostrosti videa a kompenzace osvětlení zezadu.



Namísto toho verze Ultra nabízí daleko více možností, kam patří sledování pohybu obličeje, zoom obrazu nebo také natáčení videa. Krom toho je zde i Live! Audio s funkcí potlačení šumu.



Nakonec tu je ještě nezmíněná utilitka Creative System Information, kde se dozvíte různé informace o svém hardware, o nainstalovaných zařízeních, verzi DirectX nebo také výhradně produktech společnosti Creative.