Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Creative Live! - nové webkamery pro vaše notebooky

6.11.2007, Jan Vítek, recenze
Creative Live! - nové webkamery pro vaše notebooky
Společnost Creative je známá pro svou produkci různých periférií a mezi ně patří i osobní webkamery, kde má asi největší konkurenci u firem Microsoft a Logitech. Dnes to budou dvě nové webkamery určené pro vaše notebooky - Creative Live! Cam Notebook a Creative Live! Cam Notebook Ultra. My se podíváme, co tyto produkty nabízejí.
Dostali jsme se až na konec této recenze, kde máme za úkol zhodnotit výkon obou kamer. Jsou to i cenově dosti rozdílné produkty. Základní Creative Live! Cam Notebook stojí asi jen 450 Kč a Creative Live! Cam Notebook Ultra přijde na téměř čtyřnásobek - 1750 Kč. Za to nabídne lepší výbavu, možnost natáčení objektivu, masivnější provedení, vyšší rozlišení, podporu více funkcí a také i lepší obraz.



Softwarová výbava je u obou kusů velmi dobrá a na úrovni, avšak na můj vkus by mohla být méně náročná na prostředky počítače (minimum je P4 1800 MHz a ekvivalentní). Co se týče obrazu, pak se základní verzí bude spokojen nenáročný uživatel a ti, kteří si chtějí vychutnat jemnější a kvalitnější obraz společně s ostatními funkcemi jako Time Lapse a využijí i přibalený headset, si mohou vybrat verzi Ultra, pokud jim nebude vadit její opravdu široký úhel záběru (80°) a tím i deformovaný obraz.



Další možností ale je zapomenout na tyto dvě a vybrat si jinou, kterou jsme třeba testovali. Mezi webkamerami je dnes již široký výběr, takže máte možnost.
  • Creative Live! Cam Notebook - 450 Kč
  • Creative Live! Cam Notebook Ultra - 1750 Kč

Za zapůjčení webkamer Creative děkujeme firmě Creative



------------------------------------- English translation of the conclusion -------------------------------------

We finally reached the end of this review and the final task is to assess both webcameras. They are very different products, considering also their prices. Basic Creative Live! Cam Notebook costs only about 450 CZK and Creative Live! Cam Notebook Ultra costs nearly four times more - 1750 CZK. For this much you'll get better accessory, adjustable objective, firmer camera body, higher resolution, more functions and also better picture.

Software equipment is for both models very good, but according to me it is too demanding for system resources (minimum is P4 1800MHz and equivalent). Basic model's picture will satisfy only undemanding user and those who prefer fine picture and also various functions such as Time Lapse will rather choose Ultra, provided that they will not mind 80° view angle and therefore a bit deformed picture.

The next possibility is to forget about these products and choose a different webcam (maybe one we've already tested). Nowadays there are many different models to choose from, so it depends only on you.