Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell Axim X3 - Trojčata pod drobnohledem

3.3.2004, Petr Hájek, recenze
Dell Axim X3 - Trojčata pod drobnohledem
Příchod Dell Aximu X5 někdy před rokem byl do slova a do písmene malou revolucí, protože svojí cenou odstartoval velkou vlnu zlevňování. Dell, podobně jako Fujitsu Siemens, nepatří k firmám chrlícím novinky po vzoru Sony či HP, takže vydání nového PDA je pro příznivce značky vždy takovým menším svátkem. U dnes recenzovaného Dell Aximu X3, nabízeného v celkem 3 variantách, firma opět vsadila na osvědčenou kartu - zajímavé parametry za zajímavou cenu a jak se jí to podařilo tentokrát?
Kapitoly článku:
Pohled na plochu s aktivovanou utilitkou Switcher Bar sloužící k přepínání aplikací, která naštěstí nechybí ani zde, takže uživatelé nejsou nuceni shánět alternativní přepínače běžících procesů nebo je měnit s použitím systémové záložky RAM.

Procesor lze nataktovat na 200/300/400 MHz, pro většinu lidí bude samozřejmě nejvhodnější volba "Auto" automaticky sledující zátěž a podle toho přidělující výkon.



Podsvícení je opět regulovatelné po skocích, nikoliv plynule. Větší rozptyl by neuškodil, ale není to nic hrozného, každopádně v oblasti minimálního nočního podsvícení zůstal HP iPAQ H2210 nepřekonán.

Jak sami vidíte ze screenshotu vpravo, Dell Axim X3 má vestavěn i záložní akumulátor, který udrží při případné výměně hlavního AKU data ještě 30 minut v paměti, což je i pro toho největšího loudala času ažaž.



Systémové informace dosvědčující, že se skutečně jedná o OS na bázi MS Windows CE .NET 4.2 a že byl použit procesor Intel PXA263.

Vpravo pak obvyklé nastavení citlivosti mikrofonu, sice opět skokové, ale postačující.



Z proklamovaných 64 MB RAM je dostupných 63,29 MB, z 64 MB Flash ROM je uživateli k dispozici velice pěkných 34,81 MB.



Systémová zálohovací utilita Data Backup.



A ještě něco screenshotů systémové Dell WLAN Utility poskytující základní funkce pro práci se sítí.