Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DVD formáty III - Sony RW5120A (testy)

1.5.2002, Josef Brož, recenze
DVD formáty III - Sony RW5120A (testy)
Dnešní závěrečný článek celé série o vypalování DVD vám přináší výsledky testů jedné mechaniky, kterou jsme měli zapůjčenou k testům. Doufám, že pro vás bude vhodným příkladem toho co tato technologie přináší :-).
Čtení disků DVD-ROM a DVD+R (Nero DVD Speed)

Při čtení DVD-Videa mechanika začínala na rychlosti 3.05x. V polovině testu, kdy mechanika dosahovala hodnot cca 7x, došlo k náhlému zlomu a poklesu na rychlost 1.57x (viz.graf). Průměrná přístupová doba je 179 ms.


Obr. 2 - Sony RW5120A Nero DVD Speed - výsledky čtení DVD-Video


Přístupová doba Sony RW5120A při čtení DVD-Video je nejhorší z testovaných mechanik. Testovaným médiem bylo DVD Rammstein Live aus Berlin, které není chráněno technologií Macrovision (jednostranné), o kapacitě 7.85 GB.


Tab. 2 - Sony RW5120A Nero DVD Speed - výsledky čtení DVD-Video

Při testu zatížení CPU nebyl program Nero DVD Speed schopen vrátit zcela relevantní informace. Zatížení procesoru kolem 1 % je vskutku podivné - zvláště, když uvážíme, že v ostatních testech mechanika Sony RW5120A vykazovala neúměrně vyšší hodnoty (CD-R 46%). Průběh testu byl několikráte zopakován s různými DVD médii. Bohužel pokaždé se stejným výsledkem.

Čtení DVD+RW (Nero DVD Speed)

Nejzajímavější bylo testování DVD+RW médií vypálených přímo v mechanice Sony. Zápis dat byl proveden v programu Nero 5.5.7.2. Na médium bylo vypáleno cca 4.37 GB souborů mp3 (formát DVD-ROM ISO). Mechanika četla vlastní DVD+RW média velmi dobře - graf jasně ukazuje, že dosáhla deklarované osminásobné rychlosti . Konečně byla by ostuda, kdyby Sony RW 5120A nedokázala nejlépe přečíst média, která sama vypálila.


Obr. 3 - Sony RW5120A Nero DVD Speed - výsledky čtení DVD+RW

Přístupová doba 164 ms je o něco vyšší než hodnoty uvedené výrobcem. Ostatní testované mechaniky (Asus E616) nedosáhly tak přesvědčivých výsledků. Toshiba SD-M1612 byla z testu vypuštěna neboť DVD+RW média nepodporuje. Ani v testu DVD+RW se nám nepodařilo zjistit věrohodné informace o zatížení CPU.

Čtení DVD+RW (DVD-ROM ISO)


Tab. 3 - Sony RW5120A Nero DVD Speed - výsledky čtení DVD+RW