Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO L371 - 15" LCD monitor s digitálním vstupem

19.2.2001, Daniel Smička, recenze
EIZO L371 - 15" LCD monitor s digitálním vstupem
Monitor EIZO L371 je vybaven displejem o velikosti 15” (380 mm), rozestupem obrazových bodů 0.297 mm (v obou směrech shodný). Maximální rozlišení je 1024 x 768 bodů při škále 16 miliónů barev. A pokud by nás snad omrzel analogový vstup, je možné do monitoru posílat data digitálně a využít k tomu DVI-D konektor.
Specifikace:

Monitor EIZO L371 je LCD TFT se zobrazovací plochou o úhlopříčce 15” (381mm) a rozestupem obrazových bodů 0,297 mm (v obou směrech shodném). Maximální rozlišení je 1024 x 768 bodů při škále 16 miliónů barev (dnešní standard), response time (čas odezvy) v žádných dostupných materiálech nebyl uveden (viz dále). Kontrast je uváděn 350:1, svítivost 200 cd/m2. Z hlediska ergonomie a vyzařování vyhovuje normě TCO99. Tento typ není multimediální (tj. nemá osazené reproduktory) a obsahuje USB HUB (1x upstream a 2x downstream porty) a dva vstupy VGA.

Monitor se vyrábí ve dvou barevných modifikacích – černá a klasická slonová kost (uváděno jako šedá), my jsem na testy dostali první variantu.


eizo eizob


Podrobnější informace o monitoru najdete na internetové stránce výrobce a v přiloženém datasheetu výrobku ve formátu PDF (175kB).
l371.pdf

Určení monitoru je klasické - pro kancelářské a domácí použití.

Ovládací prvky:
Na předním panelu je tlačítko s indikační LED diodou, kterým se monitor převádí do sleep módu, skutečný síťový vypínač je na pravé straně displeje. Další ovládací prvky se řadí vlevo od tlačítka POWER. Jsou to tlačítka ovládající směr kurzoru (čtyři, stejně jako na gamepadu), tlačítko ENTER (vyvolávající on-screen MENUa potvrzující jednotlivé volby), AUTO (automatické nastavení monitoru) a SIGNAL 1-2 (přepínání videovstupů). Na zadní straně je přes kryt vyveden napájecí kabel (200-240V), VGA 15pin konektor (pro připojení VGA kabelu do PC - SIGNAL 1), DVI-D konektor (SIGNAL 2 - vysvětlení v závěru), tři konektory pro USB rozhraní a samozřejmě otvoru pro uzamykaní monitoru (který je stejný jako u ACER559, kde byl podrobně popsán).

Celý monitor je na pěkném otočném podstavci s vyznačenou střední polohou a lze jej naklánět pouze ve vertikální ose (úhly včetně rozměrů viz obrázek), horoizontální osa je pevná. To má nepříjemný důsledek: monitor není vhodný pro pohodlné psaní textu ve svislé poloze např. ve WORDu v orientaci obrazu "na výšku".

schema