Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO L371 - 15" LCD monitor s digitálním vstupem

19.2.2001, Daniel Smička, recenze
EIZO L371 - 15" LCD monitor s digitálním vstupem
Monitor EIZO L371 je vybaven displejem o velikosti 15” (380 mm), rozestupem obrazových bodů 0.297 mm (v obou směrech shodný). Maximální rozlišení je 1024 x 768 bodů při škále 16 miliónů barev. A pokud by nás snad omrzel analogový vstup, je možné do monitoru posílat data digitálně a využít k tomu DVI-D konektor.
Vybalení a instalace:

Na rozbalování těchto monitorů si už téměř zvykám (kéž už bych měl nějaký doma !!!). Opět celý monitor včetně krabice unese i dítě školou povinné (rozměry obalu 51cm x 53cm x 28,5cm, váha 5,7kg).
Velikost obalu v tomto druhu zboží již přestává být zajímavá, protože zabalený monitor lze přepravovat i ve starém “hadraplánu”. Konkrétní rozměry vlastního panelu jsou podrobně uvedeny na obrázku (viz výše), vlastní váha monitoru je 4,3 kg.

Tento monitor jsem si vybral pro testy jako první z trojice, protože mezi "běžnými" monitory značka EIZO patřila mezi "mercedesy". Proto jsem byl u rozbalování celý rozechvělý a nervózní. Při otevření mě překvapila "tma uvnitř krabice". Ne, žádná černá díra, ale fakt, že vlastní monitor černé barvy. Po zapojení všech potřebných kabelů a “nafázování” se hodnou chvíli nic nedělo. Konzultace s kolegou - výsledek: že by špatný kus ? Metoda "Když nevíš jak dál, přečti si manuál” nefungovala (s výjimkou kabelů nebylo k monitoru dodáno vůbec nic). Na poslední chvíli jsem na pravém boku monitoru objevil vypínač (dobře maskovaný). Ach jo... (viz foto).

vypinač


Když jsme u pohledů, je tu ještě jeden, tentokrát ze zadní strany monitoru. Vše vyřešeno dobře (zakryto podobně jako u ACER) kromě upstream portu, který je nešťastně vyveden v blízkosti konektoru SIGNAL1 => velice těžko přístupný.

konsch


Kromě vlastního panelu v krabici byl síťový kabel (klasický PC), VGA kabel s 15pinovými konektory a odrušovacími ferity na obou koncích.
Když se mi podařilo slavnostně monitor uvésti do provozu, zapnul jsem i PC a začal natahovat klasické Windowsy 98SE CZ ... v úvodu ihned zjištění nového HW (monitor je tedy plně PnP) a dotaz na ovladače. Zde je další problém: ovladače nejsou přibaleny a Windowsy monitor neznají). Nastavuji tedy standardní typ pro laptop 1024*768 a vše nabíhá. Při každém dalším startu PC mě windowsy obtěžují s novým hardwarem (L371), takže mi nezbývá než si na internetu najít vhodný DRV (zde - lcdinf.exe 13kB).
lcdinf.exe