Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO S2433W: čtyřiadvacítka bez kompromisů

26.3.2012, Pavel Kovač, recenze
EIZO S2433W: čtyřiadvacítka bez kompromisů
Pokud do redakce dorazí monitor EIZO, těšíme se vždy na kvalitní podání barev a perfektní polohovatelnost. Jak na tom je dnes testovaný S2433W, který má S-PVA panel a 10-bit zpracování obrazu?

OSD menu


OSD menu je typicky EIZOvsky strohé. Jednoduché ikonky, které působí jako z 90. let, jsou už u tohoto výrobce tradicí. Díky tomu mají všechny monitory stejná menu, jež jsou přehledná a účelná. Stejně si obvykle jednou nastavíte monitor a teprve až po nějakém čase, kdy je třeba jej znovu kalibrovat, tak menu opět otevřete.




Fotografie OSD


Z kompletního výpisu je zřejmé, že výrobce nedodal do OSD prakticky žádnou funkci co by byla takříkajíc "cool". Všechny položky jsou přizpůsobeny pro grafiku. Včetně nastavení gamma na 1,8 pro příznivce Apple. Docela mě zaujala i položka saturace, která dokáže vytvořit z obrazu černobílý. Nadstandardní je také rozsah teploty barev od 4000K až po 10000K. Spoustě grafiků jistě poslouží 5000K, nám ostatním 6500K, který je dnes už běžně uznávaným standardem.





Monitor lze také ovládat skrze počítač. Dodávaný software umožňuje měnit jas a teplotu bílého bodu. Pokud máte kolorimetrickou sondu, tak můžete provádět přesnější kalibraci. Naši novou sondu však tento software nepodporoval, takže jsme jeho možnosti nemohli vyzkoušet. Reakce monitoru na požadavky softwaru jsou prakticky okamžité. Ovládání je tedy velmi pohodlné. Software vás také automaticky po určitém čase upozorní, abyste si od práce odpočinuli.




Tři předvolitelné režimy monitoru







Nastavení bílého bodu a jas monitoru