Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO SX2762W: profesionál útočí

23.5.2012, Pavel Kovač, recenze: specifikace produktu
EIZO SX2762W: profesionál útočí
Nedávno jsme tu měli profesionální monitor NEC, který byl velmi dobrý. Dnes tu máme konkurenční EIZO s trochu menším modelem, avšak slibující stabilní obraz pro grafickou práci. Jak si vede v našich testech?

Interpolace obrazu při nižším rozlišení (1280 x 800)


Interpolace u monitorů EIZO je obvykle slušná. A ani tento není výjimkou. Zkrátka je tu tradiční a velmi kvalitní interpolace.




- Klikněte pro zvětšení -




- Klikněte pro zvětšení -




- Klikněte pro zvětšení -


Regulace jasu


Standardní průběh regulace jasu u monitorů EIZO je takový, že i při maximální nastavení jasu trubice trochu poblikávají. Výjimkou není ani tento monitor. I když vlastně lze provést nastavení trubic, aby neblikaly. Stačí zapnout v OSD Contrast Enhancer a tím dojde k postupnému (opravdu to chviličku trvá - cca 30 s) zvyšování jasu až po eliminaci blikání.






Spotřeba


Spotřeba monitoru je dost velká. To si je třeba uvědomit hned v začátku. Také je třeba si uvědomit, že jde o grafický monitor, u kterého se na spotřebu moc nehraje. Co však překvapí, je okamžité roztočení ventilátoru uvnitř monitoru i při minimálním jasu. Upřímně toto zcela nechápu, protože dnes se dají jistě vyrobit čipy, které nepotřebují aktivní chlazení a mají dostatečný výkon. Navíc ventilátor je docela hlučný a v mém případě přehlušil PC (3x 120 mm ventilátor na cca 900 otáčkách).

Vraťme se však ke spotřebě. Ta je při maximálním jasu 134 W. To je hodnota, kterou spotřebuje v klidu běžné kancelářské PC.

Spotřeba při 120 cd/m2 je 75 W.





Dnes testovaný monitor má světelný výkon 0,415 lm/W.