Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Enermax Ostrog GT: herní etalon

15.4.2013, Jan Vítek, recenze
Enermax Ostrog GT: herní etalon
Společnost Enermax nám poslala pro recenzi svou novou skříň Ostrog GT, kterou představila na začátku tohoto roku. Jde o Middle Tower vybavený prosklenou bočnicí a podsvíceným předním ventilátorem, takže jej můžeme označit za herní model.
Kapitoly článku:
Enermax Ostrog GT je typickým zástupcem moderní počítačové skříně označované jako herní. Jako takový nabídne design podobný levnějším zástupcům řady HAF od firmy Cooler Master, podsvícené přední ventilátory a také velké okno v levé bočnici. Navíc samozřejmě také slibuje výkonné chlazení s možností instalace integrovaného vodního chladiče či případně klasického, jemuž poslouží trojice krytých otvorů v zadním panelu. Nestandardní výbava skříně zahrnuje jeden vertikální slot a pak můžeme zmínit také vypínač podsvícení předních ventilátorů, který bych tedy osobně raději vyměnil za možnost jejich regulace.




- klikněte pro zvětšení -


Zpracování skříně mi přijde slabší než u zmíněné řady HAF. Máme tu jen 0,6mm plech SECC a konstrukci, která neodolává fyzickému namáhání tak, jak bych si představoval. V dnešní době je také nutné, aby herní skříň nabídla co nejvíce prostoru pro předlouhé grafické karty a převysoké procesorové chladiče, což Ostrog GT splňuje, i když Enermax u něj neuvádí přesná čísla.

Ostrog GT je díky své výbavě ale schopen uchladit i výkonné sestavy s více pevnými disky, nemusíme se obávat o dostatek prostoru pro vedení kabelů mezi trayem a pravou bočnicí, kolem základní desky je také dost místa, ovšem chybu vidím v uložení spodní šachty pro 2,5" zařízení. Ta je až příliš blízko napájecího zdroje a pokud ten bude modulární a přitom jeho rozměry budou standardní, i tak se můžete mít problémy se zapojením některých větví pro napájení. Nicméně je možné přesunout tuto šachtu na místo horní HDD šachty.





Celkově je Ostrog GT dobře použitelnou skříní pro herní sestavy, která má sice pár much, ale ty nejsou nijak fatální.


Plusy


+ Dobré možnosti chlazení
+ Slušná výbava (okno v bočnici)
+ Dostatek prostoru uvnitř
 
 

Minusy


- Jen 0,6mm plech, ne moc pevné tělo
- Výchozí umístění 2,5" šachty
 

Cena v době testování: cca 2.150 Kč s DPH
 
 
Za zapůjčení skříně Ostrog GT děkujeme Enermaxu.



----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Enermax Ostrog GT is a typical member of a large family known as gaming chassis class. As such it offers a look that resembles the well known HAF series by Cooler Master and besides that also two front blue LED fans and a large acrylic window in the left side panel. Next, as a proper gaming case it promises very potent cooling system and one can even use an integrated watercooling system, or a traditional one with radiator outside the case (thanks to the three openings in the rear panel). And as a non-standard equipment there is additional vertical expansion slot and also a button that turns off the front fans' LEDs (instead of that I would prefer a fan RPM controller).

Personally, I find the HAF cases more solid and that is mainly because they use thicker SECC steel than Ostrog GT's 0.6 mm. Another important aspect of a modern gaming case is the ability to offer enough of space for long graphics cards and tall CPU coolers. Ostrog GT has no problem with that, even though Enermax are not telling us the precise numbers.

Ostrog GT is even in its basic configuration capable of cooling powerful computers with quite a few hard drives, one does not have to worry whether they will have enough of space for cables and their management and there is also enough of space around the whole motherboard. However, from my point of view the 2,5" cage position was not chosen well, since it can easily collide with the PSU and potentially its modular cables; however, it can be removed and placed in place of the upper HDD cage or directly in it.

As a whole, Ostrog GT is certainly a usable case for gaming computers. It has a few flaws, but nothing fatal.
Jak hodnotíte skříň Enermax Ostrog GT?
V anketě šlo hlasovat od 15.4.2013 do 30.4.2013. Počet hlasujících: 7
Výborná14 %
Průměrná71 %
Špatná14 %