Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epson AcuLaser C2800: laserová těžká váha

19.3.2009, Zdeněk Eisenhammer, recenze
Epson AcuLaser C2800: laserová těžká váha
Březnový seriál recenzí barevných laserových tiskáren se zaměřuje na zařízení střední třídy v cenové hladině od 10 do 15 tisíc Kč. Největším zástupcem je dnes testovaný model společnosti Epson, který svými rozměry skutečně ohromí.
Instalace ovladačů byla bezproblémová (instaloval jsem nejnovější verzi z Internetu, jelikož jsem k tiskárně neobdržel instalační CD). Ovladače jsou plně lokalizovány, ačkoli se tu a tam objeví problémy s češtinou, přesněji se zobrazením některých znaků - viz screenshoty níže. Chyby však nejsou natolik stěžejní, aby snižovaly komfort práce. Prostředí ovladačů je relativně přehledné, i když několik drobností by se dalo jistě vyřešit lépe. Možnosti nastavení jsou dostatečné, ale očekával bych, že vzhledem k třídě tiskárny budou trochu širší.


Okno s informacemi o tiskárně



Některé parametry tiskárna ovladačům nesdělí, takže je třeba nastavit ručně (v mém případě jsem musel nastavit kapacitu paměti)



I v okně s informacemi o verzi najdeme problémy se zobrazením češtiny






Možnosti rozvržení tisku nejsou příliš vyčerpávající - nelze tisknout více než 4 strany na list a tisk plakátů není podporován vůbec



Po výběru možnosti Upřesnit v části Kvalita tisku můžete ručně doladit barvy, pokud je třeba provést kalibraci






Velmi podobné okno jsme již v ovladačích viděli, tentokrát však obsahuje tlačítko Rozšířené nastavení - viz další screenshot


Kromě výtky k omezeným možnostem rozvržení tedy ovladače nepostrádají nic podstatného, a lze je považovat za kvalitní. Kromě samotných ovladačů lze nainstalovat také různé síťové nástroje pro správu síťového tisku, které jsou na samostatném CD. Tyto nástroje již bohužel lokalizované nejsou, jsou však určeny především pro správce sítě a IT oddělení a běžný uživatel by se s nimi neměl vůbec setkat.