Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

FSC Loox T830 – nenápadný pracant

4.10.2006, Pavel Bureš, recenze
FSC Loox T830 – nenápadný pracant
Fujitsu Siemens se rozhodl konkurovat HP a Palmu na trhu komunikátorů s vestavěnou klávesnicí. Do boje proti oběma rivalům vytáhl se zařízením vybaveným Windows Mobile 5, CPU Intel 416 MHz, 2MPx fotoaparátem a podporou UMTS sítí. Vyrovná se však konkurenci?
Vestavěným digitálním fotoaparátem můžete pořizovat snímky o maximálním rozlišení 1600 x 1200 bodů. Fotografovat lze ve třech režimech – kromě běžného módu, kdy spoušť ovládá uživatel, lze využít samospoušť či sekvenční focení o 5 snímcích. Jas snímků je možné o tři stupně snížit nebo zvýšit. Užitečné je, že v menu při nastavování jasu je každá volba označena písmenem, takže stačí zmáčknout patřičnou klávesu a volbu se označí a potvrdí současně.




Uživatel má na výběr celkem ze 4 rozlišení snímků – 320 x 240, 640 x 480, 800 x 600 a 1600 x 1200 bodů. První dvě jsou vhodná zejména pro zobrazování snímků zejména na mobilních zařízeních, 1600 x 1200 poslouží obstojně i ve chvíli, kdy budete chtít snímek vytisknout na papír.

Využívat můžete rovněž dvojnásobného digitálního přiblížení. Vyvážení bílé je možno nechat na automatice, můžete si také vybrat jedno z 6 předefinovaných nastavení.

Loox zvládá pořizovat i videosekvence. Nahrávat je možno i se zvukem, na výběr jsou 4 stupně kvality (3 pro multimediální právy + nejvyšší možná kvalita).




Kvalita pořízených fotografií je mírně nadprůměrná, hladina šumu na snímcích je překvapivě nízká. Mezi mobilními zařízeními s vestavěným fotoaparátem patří FSC Loox T830 k těm lepším. Pokud byste však chtěli komunikátor vzít např. na dovolenou místo rodinného 2 megapixelového fotoaparátu, budete nejspíš nemile překvapeni. Kvalita snímků je sice dobrá, ale to platí jen při srovnání s fotografiemi pořízenými ostatními PDA či telefony. Na jednoúčelové fotoaparáty Loox nemá.