Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

FSC Loox T830 – nenápadný pracant

4.10.2006, Pavel Bureš, recenze
FSC Loox T830 – nenápadný pracant
Fujitsu Siemens se rozhodl konkurovat HP a Palmu na trhu komunikátorů s vestavěnou klávesnicí. Do boje proti oběma rivalům vytáhl se zařízením vybaveným Windows Mobile 5, CPU Intel 416 MHz, 2MPx fotoaparátem a podporou UMTS sítí. Vyrovná se však konkurenci?
FSC Loox T830 je komunikátor vybavený rychlým procesorem, dostatkem paměti i kvalitním akumulátorem. Baterie dokázala přístroj napájet 5 hodin při přehrávání videa. Pokud jsme pustili Media Player a nechali Looxe přehrávat hudbu při vypnutém displeji, začal se dožadovat nabití až za téměř 19 hodin, což je velmi dobrý výsledek. Se zapnutým GPS přijímačem a podsvícením na nejvyšší hodnotě vydrží komunikátor cca 7,5 hodiny.


Co se týče reálně dostupné paměti, po hard resetu umožňoval Loox uložit 63 MB dat do Storage paměti, pro běh aplikací bylo volných téměř 27 MB. Pochválit musíme rovněž rychlost startu GPS, většinou navigace započala do 3 minut od zapnutí přijímače. Po krátkodobé ztrátě signálu (např. jízda v tunelu) začala navigace opět fungovat po 3-7 vteřinách.

FSC Pocket Loox T830 uspokojí zejména uživatele, kteří požadují moderní funkce v jednom přenosném zařízení a nechtějí s sebou vláčet komunikátor typu HTC Universal. Díky Bluetooth, Wi-Fi a UMTS můžete být téměř kdykoli ve spojení s okolním světem, GPS vám pomůže při navigaci v automobilu a díky nízkým energetickým nárokům nebudete muset ani často nabíjet. Přestože klade vestavěná QWERTY klávesnice větší odpor, jedná se stále o spolehlivého i rychlého pomocníka pro psaní e-mailů, SMS atp.

Komunikátor do testu zapůjčila společnost Fujitsu Siemens Computers, děkujeme.

Cena v době psaní recenze: cca 18 000 Kč