Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu-Siemens AMILO A 7600

14.4.2003, Štěpán Mrázek, recenze
Fujitsu-Siemens AMILO A 7600
První notebook našeho Megatestu je poněkud netradičně postaven na procesoru společnosti AMD. Nutno ovšem podotknout, že AMD Athlon XP 2000+...

Kapitoly článku:
  1. Fujitsu-Siemens AMILO A 7600
  2. Software, příslušenství a detaily
  3. Testy a závěrečné hodnocení

Software



Jako první se podíváme na software, který je dodáván společně s notebookem. Operační systém je samozřejmě Windows XP, jedná se ovšem o "Home Edition" - přirozeně v české verzi. Na připojení do domény tedy můžete zapomenout.

Další část software výbavy tvoří kancelářský balík Works ve verzi 6.0 společně s programem Word 2000. Další CD jsou zabrány následujícími programy:
  • Nero Burning Rom 5.5.10.7
  • Ovladače a utility
  • Windows XP Home Edition - recovery CD
  • Adobe Photoshop Elements 2.0
  • WinDVD 4.0


Příslušenství



První po čem pravděpodobně sáhnete hned po vybalení notebooku bude napájecí adaptér. V našem případě se jedná o model od výrobce Lite-On (Fujitsu Siemens tedy nedodává AC adaptér z vlastní produkce), která je shodou okolností plně kompatibilní s adaptérem pro notebook HP XE3.


Obr. 3 - AC adaptér
klikněte pro zvětšení

O dodávaném USB Bluetooth dongle jsem se již zmiňoval na předchozí stránce. Jedná se opět o model od externího výrobce, kterým je tentokráte společnost i-Tec. Společně se samotným USB modulem, který je mimochodem takříkajíc ušit na míru notebookům, neboť obsahuje kloub a umožňuje tak natáčení) dostanete CD se softwarem pro synchronizaci s mobilními telefony.


Obr. 4 - USB Bluetooth dongle
klikněte pro zvětšení

TV-out je v dnešní době nedílnou součástí i těch nejlacinějších notebooků. Ostatně se není čemu divit, mechanika DVD je také prakticky samozřejmost a pokud má váš notebook DVD a TV-out nic vás již nenutí kupovat stolní DVD přehrávač. K většině notebooků dostanete také TV-out kabel a nejinak je tomu i zde.


Obr. 5 - TV-out kabel
klikněte pro zvětšení

Posledním dodávaným kabelem je tentokráte modemový. O jeho důležitosti jsem se přesvědčil na CeBITu, kde v tiskovém centru zakázali veškeré porty mimo http a mě nezbylo něž odesílat články na server přes dial-up. Schválně si tipněte, který kabel jsem neměl v brašně na notebook…


Obr. 6 - RJ-11 kabel
klikněte pro zvětšení

Součástí dodávky jsou také různé manuály. Musím podotknout, že všechny tři manuály k notebooku jsou provedeny v několika jazycích, mezi nimi nechybí ani čeština. Dále je pak součástí stručná brožura k operačnímu systému (pouze v češtině) a několik stručných letáků (TV-out, kontakty na helpdesk, atd.).


Podrobnější pohled na notebook



Ze všeho nejdříve se podíváme na přední část notebooku, na které se nachází disketová mechanika společně s indikačními LED diodami. Obojí můžete vidět na následujících dvou obrázcích:


Obr. 7 - Disketová mechanika
klikněte pro zvětšení



Obr. 8 - Indikační LED diody
klikněte pro zvětšení

Jako další následuje zadní panel notebooku, na kterém se nachází převážná většina komunikačních portů (zprava doleva: 3x USB, 1x FireWire 400, 1x TV-out, 1x RS232, 1x VGA, 1x LPT a nakonec napájecí konektor). Opět si všechny porty můžete prohlédnout na následujícím obrázku:


Obr. 9 - Zadní panel s porty
klikněte pro zvětšení



Obr. 10 - Detailní pohled na porty zadního panelu
klikněte pro zvětšení

Na levém boku (bráno z pohledu při práci s notebookem) naleznete pouze DVD/CD-RW mechaniku. Zde jsme si fotografii odpustili. Zajímavější je však bok pravý, kde naleznete další konektory (zprava doleva: audio konektory, 2x PCMCIA, 1x RJ-11, 1x RJ-45, 1x PS/2). Vše opět vidíte na obrázku 11:


Obr. 11 - Konektory umístěné na pravém boku
klikněte pro zvětšení

Zajímavý je také pravý zadní roh (opět z pohledu při práci s notebookem), na kterém se nachází odvod vzduchu. Blíže již na obrázku 12:


Obr. 12 - Detail chlazení
klikněte pro zvětšení

Jako poslední si ještě ukážeme dva detaily vnitřku notebooku. Prvním jsou tlačítka umístěná u kloubu (obrázek 13) a druhým pak touchpad (obrázek 14).


Obr. 13 - Vnitřní tlačítka
klikněte pro zvětšení



Obr. 14 - Touchpad
klikněte pro zvětšení

Pozn.: Na další stránce naleznete výsledky provedených testů a závěrečné hodnocení.