Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Aivia Neon: s myší ve vzduchu

12.7.2013, Jan Vítek, recenze
Gigabyte Aivia Neon: s myší ve vzduchu
Tématem dnešní recenze bude počítačová myš a prezentační zařízení v jednom, a to konkrétně Aivia Neon od společnosti Gigabyte. Jedná se o zařízení, které budeme moci používat klasicky na stole, ale také jen tak v prostoru, kde přije vhod i laserové ukazovátko.
Kapitoly článku:

Aplikace Gigabyte Aivia Painter


Na stránkách výrobce najdete potřebnou aplikaci Aivia Neon Software, která obsahuje rovněž funkci Aivia Painter. V našem případě šlo o verzi 1.02 ze dne 6. 5. 2013, která po instalaci vyžaduje restart, ovšem to není vůbec nutné.

Pokud jste se těšili na to, že Aivia Neon Software vám umožní myš nějak nastavit, pak na to můžete zapomenout. Vše, co můžeme s tímto softwarem udělat, je ho spustit nebo naopak zase zavřít. Můžeme tak pouze využít speciální funkce, které se nám instalací tohoto softwaru otevřou. Jde o možnost rolování obrazu pomocí Free Scrolling nejen nahoru a dolů, ale také do stran, které ale i tak nefunguje ve všech aplikacích. S balíkem Office nebude problém, což bude užitečné zvláště v Excelu, šlo to i v prohlížeči Google Chrome, ovšem taková Opera na pohyb do stran nereagovala.




- klikněte pro zvětšení -


Třešničkou na dortu pak má být Aivia Painter využívající vlastní speciální tlačítko, po jehož stisku se poblíž horního pravého rohu primární obrazovky ukáže poloprůhledná ikonka (bez nainstalovaného softwaru má však funkce Ctrl+P a Ctrl+A). Když na ni najedete ukazatelem, rozbalí se pod ní krátké menu, které nám umožní využít tři nástroje - červenou tužku, žlutý ovál/kruh a gumu. Tyto nástroje pak můžeme využít k tomu, abychom čmárali přes libovolnou aplikaci, a mohli tedy zvýraznit určité části obrazu. Po opětovném stisku daného tlačítka na myši nebo kliknutím na křížek u ikonky pak tuto funkci opět zavřeme, čímž zmizí i to, co jsme s její pomocí vytvořili.

A to je vše, přátelé, jiné možnosti nám Aivia Neon Software nenabídne. Gigabyte tedy vsadil na jednoduchost, a to mu nelze vyčítat. Citlivost ukazatele a ostatní nastavení i nadále zajistí systémové nastavení operačního systému a mít pro tyto volby k dispozici speciální menu od výrobce myši ani není nutné.