Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte GeForce GTX 580 Super OverClock

31.5.2011, Petr Štefek, recenze
Gigabyte GeForce GTX 580 Super OverClock
GeForce GTX 580 jsme již na testech měli, ale dnes se podíváme na speciální edici Super OverClock z dílen Gigabyte, která posunuje výkony této grafiky ještě výše na pomyslném žebříčku jednojádrových karet.
Gigabyte GeForce GTX 580 Super OverClock je po funkční stránce skvělá karta, která si za svůj výkon zaslouží absolutorium. Skvělé výkony na zvýšených frekvencích od výrobce by samy o sobě asi nebyly dostatečných důvodem pro koupi, neboť standardní referenční karty s trochou štěstí na podobné frekvence přetaktujete. Důvod, pro který si tuto kartu kupte, jsou její výkony po dalším přetaktování a zvýšené voltáži. Prakticky jsme při rozumných hodnotách voltáže pro jádro dosáhli na 950 MHz a pokud bychom šli dále, tak s trochou štěstí a lepším chlazením bychom kartu mohli provozovat na frekvencích okolo 1 GHz. Podobné bastlení s vodním chlazením a jinými alternativami jsou ovšem pro hračičky a nadšence.





Ocenění této kartě uniklo jen o malý vlásek a převážně kvůli ceně, která je skoro o 2 000 Kč vyšší než v případě levnějších edic referenčních GeForce GTX 580. Příplatek to je poměrně velký, ale pokud uvážíme, co dostaneme, tak se také vyplatí. Extrémní schopnosti v oblasti přetaktování jsou pro některé hráče nebo nadšence dostatečným důvodem, ale obyčejný hráč se spokojí pravděpodobně s obyčejnou "levnou" GeForce GTX 580. Edice Super OverClock je tak jednou z nejlepších karet pro přetaktovávače.


vynikající přetaktování
vysoká cena
špičkový výkon
Ikona Odkaz na databázi
teploty jádra a tichý chladič
Ikona Odkaz na databázi
DirectX 11
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 11 200 Kč s DPH

Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.