Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní dvojka od Revoltecu

19.3.2007, Michal Učeň, recenze
Herní dvojka od Revoltecu
Společnost Revoltec patří mezi výrobce, kteří se snaží překvapit různými inovacemi hned v několika oblastech počítačového hardwaru a příslušenství. Nedávno přibyla i novinka v podobě dvou produktů pro hráče, konkrétně klávesnice Revoltec Fightboard Advanced a myš Revoltec FightMouse Advanced, které se na vzkvétajícím poli herních doplňků snaží uchytit zejména novými funkcemi a překvapivě i kvalitou zpracování.
V praktickém testu myš uspěla velmi dobře, snímač je přesný a na nějaké uskakování kurzoru můžete zapomenout. Díky dobrým teflonům je pohyb myši plynulý i po horší podložce. Regulace hmotnosti je u této myšky celkem na místě, protože její hmotnost 100 gramů je relativně nízká a některým uživatelům nemusí vyhovovat. Osobně preferuji raději lehčí myšky, v tomto případě se mi ale při maximálním rozlišení snímání (2400 DPI) zdála myš dost nepřesná a tak jsem zatížení vyzkoušel, což mělo za následek mnohem lepší výsledky. Jinou cestou je další snížení citlivosti, tím ale také zredukujete použitelnost regulace DPI ve hrách , protože s nižší citlivostí by se už kurzor při některých nižších hodnotách DPI téměř nehnul.



Výměna závaží je celkem jednoduchá a rychlá, stačí opatřně vysunout horní kryt myši a do připraveného prostoru jedno ze závaží zasunout. Výrobce logicky závaží zajistil ve třech bodech a navíc je ještě přitlačeno pomocí horního krytu, takže se v myši svévolně nepohybuje.



Podsvětlení myši je i přes dostatek diod a rozptylný materiál trochu nerovnoměrné, v praxi to ale i tak vypadá pěkně. Podsvětlené je i tlačítko na přepínání DPI. To má navíc funkci indikace, který stupěň máte aktuálně nastavený. Od nejnižší hodnoty po tu nejvyšší se tak vystřídá vypnuté, červené, růžové a modré podsvětlení tlačítka. Regulace pak probíhá tak, že nejprve stisknete tlačítko změny DPI, následně zvolíte pohybem kolečka žádaný stupěň a opět stisknete tlačítko DPI. Během změny se navíc vypne spodní podsvětlení myši, aby bylo jasně vidět, že se nyní kolečko používá k regulaci DPI a nelze je používat. Myš je jinak během celého procesu plně funkční.




Asi nejvíce mě u myši překvapila ergonomie, která je zase o trochu jiná a ikdyž je svým způsobem podobná konceptu Logitechu, snaží se od něj co nevíce vzdálit a nabídnout další alternativu. Na myši je vidět, že se Revoltec poučil z první myši a snažil se eliminovat hlavní chyby, což se mu v konečném důsledku podařilo. Nezklamal ani osvědčený laserový senzor od firmy Agilent a tak je myš opravdu vhodná na hry, Vadilo mi trochu omezené nastavení tlačítek, ale to se dá celkem bez problémů obejít. Jako největší nedostatek se mi jevilo jedno z bočních tlačítek s příliš měkkým stiskem. Tradičně je tu také problém s leváky, kteří mohou díky tvaru myš hned zavrhnout.



Z cenového přehledu drátových laserových myší s rozlišením 2000 DPI a více je zřejmé, že se Revoltec Fightmouse Advanced se svou cenou 1334 Kč s DPH pohybuje mezi levnějšími produkty z této kategorie. Stává se tak velkým konkurentem předních značek a za nižší cenu nabízí téměř stejné funkce a vlastnosti.



Kvalitní zpracování a design
Pouze pro praváky
Regulace hmotnosti
Omezené nastavení funkcí
Přesný snímač
Boční tlačítko
Dobrá ergonomie
Orientační prodejní cena: 1334,- Kč s DPH