Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní dvojka od Revoltecu

19.3.2007, Michal Učeň, recenze
Herní dvojka od Revoltecu
Společnost Revoltec patří mezi výrobce, kteří se snaží překvapit různými inovacemi hned v několika oblastech počítačového hardwaru a příslušenství. Nedávno přibyla i novinka v podobě dvou produktů pro hráče, konkrétně klávesnice Revoltec Fightboard Advanced a myš Revoltec FightMouse Advanced, které se na vzkvétajícím poli herních doplňků snaží uchytit zejména novými funkcemi a překvapivě i kvalitou zpracování.
Pokud se na oba produkty podíváme jako na celek, pak se jedná o kvalitativně vyrovnaný set, který se k sobě hodí nejen zaměřením na hráče, ale i perfektně sladěným designem i osvětlením. Pokud tedy nejste levák, pak by při nákupu herní výbavy neměla tato sestava chybět.



Za námi testovaný set od Revolteku by konečná částka činila 2766 Kč s DPH, pojďme se tedy ještě na závěr podívat na jiné varianty herních setů od jednotlivých společností. Alternativou by mohla být některá z herních klávesnic Logitech G11 Keyboard nebo G15 Gaming Keyboard s myší Logitech G5 Laser Mouse. Cenově by to ovšem vyšlo mnohem dráž, v případě volby první klávesnice 3373 Kč s DPH a v případě druhém 3873 Kč s DPH. Kvalita je ale možná trošku vyšší, zejména co se týká softwarového nastavení a podsvětlení klávesnice.



Další přední výrobce Microsoft nedávno vydal svoji první herní klávesnici Reclusa Gaming Keyboard a pokud ji dáme dohromady s myší Microsoft Habu, zaplatíme celkem srovnatelných 3099 Kč s DPH. Výhodou je třeba opět podsvětlení klávesnice a také dva USB porty.



Trochu slabší možnosti nabízí klávesnice Raptor Gamming K2 s myší Gamming M3 Laser Gaming Mouse, navíc cena 3356 Kč s DPH je poměrně vyšší. Prakticky nejdražší variantou se může pochlubit Razer s klávesnicí Razer Tarantula Gaming Keyboard a myší Razer Copperhead. Možnosti nastevení funkcí i kvalita a zpracování je však asi nejlepší, konkurovat jí může maximálně Logitech. Cena klávesnice se vyrovná cenám celých setů ostatních výrobců a konečná částka společně s myší je neuvěřitelných 4991 Kč s DPH. Podle ceny je asi určena už jen velkým herním nadšencům a profesionálním hráčům.



Svoji variantu má i Saitek s klávesnicí Eclipse II Keyboard a myší GM3200 Laser Mouse. Slušivé podsvětlení i tradice výroby periferií od Saiteku dává tomuto setu také velkou šanci na úspěch. Zaplatíte za něj průměrných 3289 Kč s DPH. Netradiční klávesnici Gamer Keyboard K2 s kruhovým panelem pro hráče vyrábí i Zykon, mezi herní myši se řadí také jeho Z1 Gamer Mouse. Celková cena je nadprůměrně vysokých 3717 Kč s DPH, levnější variantou může být dokoupení pouze herního panelu k běžné klávesnici, pak to vyjde na 3099 Kč s DPH.



Pokud tedy srovnáme sety z hlediska kvality a ceny, pak dnes testovaná verze od Revoltecu může patřit k favoritům, zejména díky designu, který je prakticky v jednom stylu, což se o ostatních produktech říci nedá. Z funkcí, které vybrané klávesnice jiných výrobců nabízejí chybí podsvětlení To ovšem není až tak důležitá funkce, bez které by se herní klávesnice nemohla obejít. Co možná vadí trochu více, je absence profilů jednotlivých her s automatickým detekováním při spuštění, je tedy nutné vše sladit zvlášť ve hře a zvlášť v nastavení zařízení. Směrodatná by ovšem měla být i zmíněná cena, která je v této kategorii nejnižší a přitom je set v mnoha případech kvalitativně lepší, než dražší konkurenti.


Jednotný design
Pouze pro praváky
Dobrý poměr cena/výkon
Absence profilů her
Kvalitní zpracování
Chybí podsvětlení kláves
Orientační cena za oba produkty: 2766,- Kč s DPH

Za zapůjčení klávesnice Revoltec Fightboard Advanced a myši Revoltec Fightmouse Advanced děkujeme firmě TNTrade s.r.o.