Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Compaq nx6325 – dvě jádra od AMD

16.11.2006, Josef Brož, recenze
HP Compaq nx6325 – dvě jádra od AMD
Notebooky HP Compaq jsou dobře známé především firemním zákazníkům. Nový HP Compaq nx6325 se snaží narušit dosavadní nadvládu platformy Intel Centrino. Jeho srdcem je proto výkonný dvoujádrový procesor AMD Turion 64 X2. Podaří se mu obstát proti Core Duo?
Vzhled a konstrukce řady HP Compaq 6000 se od doby svého vzniku příliš nezměnila a rovněž typ HP Compaq nx6325 pokračuje v zavedeném designu. Šířka notebooku je přibližně 33 cm, hloubka 26,7 cm a výška po celé délce základny dosahuje 3 cm. Notebook je vyveden v černé barvě, charakteristické pro většinu HP notebooků. Barevnou jednotu vnější strany displeje narušuje pouze klasické kovové logo HP.



HP Compaq nx6325

Za pozornost dále stojí velmi pravidelný, takřka strohý design. Na první pohled je vidět, že designérům HP nešlo o efektní vzhled, ale především o ergonomii a funkčnost. Tento záměr se dokonale vydařil. HP Compaq nx6325 se stejně jako jeho předchůdci vyznačuje dokonalým dílenským zpracování a kvalitními materiály. Povrch notebooku tvoří kombinace AB Plastu a kompozitu hořčíku (víko displeje). Spoje jednotlivých částí jsou hladké a pevné. Není proto nutné zvlášť zdůrazňovat, že notebook bude velmi dobře odolávat mechanickému poškození. Speciální povrchová úprava je na omak studená a zůstává chladná i po delší práci.


HP Compaq nx6325

Displej s tělem notebooku spojují železné klouby. Všechny spoje díky použitým materiálům dokonale lícují a nikde nic nevrže. Pojistka pro otevření panelu se nachází na čele displeje přístroje nad integrovanou čtečkou karet. Hmotnost kolem 2,6 kg a dokonalé zpracování kloubů umožňují pohodlné otevření jednou rukou.



HP Compaq nx6325-

Klávesnice a Touchpad

Základna notebooku se ukazuje v černé barvě. Zapuštěnou klávesnici s bílými popisky lemuje tvrdý černý plast. Zdvih kláves a jejich rozložení je zcela standardní. Klávesnice byla navržena tak, aby co nejvíce připomínala běžnou velkou klávesnici. Mírně odsazen byl pouze panel s klávesami Insert, Delete, Home, Page.



Klávesnice

Zeleně podsvícený vypínač notebooku najdete na levém okraji, kde spolu s funkčními tlačítky (mail, WiFi apod.) tvoří souvislou řadu. V této řadě jsou umístěny rovněž tlačítka pro ovládání hlasitosti přístroje. Vlastní klávesnice využívá mylarovou fólií, která přístroj ochrání při polití.

Touchpad

Citlivost touchpadu je na vysoké úrovni, jeho tlačítka jsou pogumovaná. Stisk je snadný a umožňuje plynulé ovládání notebooku. Dostatečný prostor po stranách touchpadu poskytuje zápěstím dobrou oporu při psaní. V levém dolním rohu pod klávesnicí se nachází panel s kontrolkami, který zobrazuje stav a činnost počítače.


Kontrolky