Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP iPAQ H1945 - Žlutá je barva naše

28.8.2003, Petr Hájek, recenze
HP iPAQ H1945 - Žlutá je barva naše
Další zástupce lowendové oblasti z produkce HP, Pocket PC HP iPAQ H1945, je skutečně neobvykle rozporuplné PDA. Na straně jedné zajímavý poměr cena/výkon, protože při testech velmi příjemně překvapila síla CPU od Samsungu, který občas překonává i 400 MHz konkurenci Intelu, na straně druhé tu máme tak trochu neobvyklý displej. Jako vždy je zvážení priorit na Vás.
Plocha jako každá jiná, jen ikonka typického tvaru ve spodní liště nemůže svědčit o ničem jiném, než integrovaném BT čipu.

Úroveň podsvícení je sice dobrá, jestliže ji ale porovnáme s takovým HP iPAQem H2215, zjistíme následující: Nastavení maximální intenzity poskytuje u obou přístrojů přibližně stejný jas, naopak nastavení minimální je u H2215 asi 2-3x slabší, což jednak šetří akumulátor a druhak v úplné tmě tak neoslňuje.



I u HP iPAQu H1945 nalezneme vestavěný záložní akumulátor, který na rozdíl od H2215 tentokrát není virtuální, ale je tvořen samostatnou jednotkou.

Na obrázku vpravo pak informace o reálně dostupných 56,66 MB RAM a procesoru S3C2410 z dílen Samsungu. Více si o něm povíme v sekci o výkonu a výdrži.



Vestavěných 32 MB Flash ROM má podobně jako u H2215 jeden velmi příjemný důsledek, a to přítomný iPAQ File Store, kam lze odložit soubory až do celkové kapacity 13,24 MB. Ač má H2215 taktéž 32 MB Flash ROM, má v ní nainstalovaných více systémových aplikací typu Windows Media Player, které sice někdo může používat, ale někdo také nemusí a ty pak zbytečně blokují pěkných pár mega. Musím říct, že metoda automatického plácání paměti softem mi příliš nesedí a opravdu vítám přístup HP u H1945, kdy si případně můžu sám zvolit co doinstalovat a zda vůbec.



I když má H1945 v ROM předinstalovaných méně aplikací, než H2215, některé v ní přece jen nalezneme:



I u lowendových iPAQů se již napevno usídlila možnost regulovat citlivost mikrofonu, vpravo pak obvyklé Bluetooth menu.