Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP iPAQ H2215 - HP iPAQy zase trochu jinak

14.8.2003, Petr Hájek, recenze
HP iPAQ H2215 - HP iPAQy zase trochu jinak
V dnešní recenzi se můžete těšit nejen na obvyklou záplavu zajímavých informací, ale také na několik inovací v sekci výkonových a vytrvalostních testů, které byly nahrazeny reálnějšími, kvalitně simulujícími praktické používání. Mimo jiné si také dnes povíme, jak je to vlastně s tou optimalizací operačního systému Windows Mobile 2003 pro procesory typu Intel XScale...
Konfigurovatelný správce běžících procesů iTask není špatná věc, ale stejně doporučuji k rychlému odstřelení aplikace používat něco jako zdarma šířený Switch, protože je to nejméně o jedno menu rychlejší. Nemluvě o tom, že iTask Vás nenechá zavřít ActiveSync.

Vpravo nastavování intenzity podsvícení, velmi vítám, že HP změnilo krajní hodnoty - maximální poskytuje tolik světla, že ji málokdy použijete a minimální naopak už nepřipomíná výbuch supernovy sledovaný z první řady (HP iPAQ H5450), ale i ve tmě jen velmi slabě žhne, zatím nejslaběji, co jsem měl u PDA možnost vidět. Tak nějak má vypadat skutečně použitelné noční podsvícení, výborné...



Vedle hlavního akumulátoru jsou v menu "Power" i informace o stavu záložního kousku, který bude s největší pravděpodobností virtuální, protože (přesun kamery na druhý obrázek) si i u HP iPAQu H2215 můžete nastavit, jak dlouho Vám Pocket PC vydrží po tom, co ohlásí kritický stav a odporoučí se. Jelikož se jedná o sdílenou kapacitu, domnívám se, že "Záložní baterie" je vlastně kousek "Běžné baterie" vyhrazené pro tyto záložní účely.



Z celkem 64 MB RAM je uživateli dostupných pouze 57,11 MB, také z 32 MB Flash ROM zbývá pro uživatele jako iPAQ FileStore jen 3,84 MB.



Dvě z vestavěných aplikací - Diagnostic Tool pro testování, zda je Vaše PDA v pořádku a iPAQ Image Viewer, prohlížeč obrázků.



Vlevo iPAQ Backup pro správu záloh a vpravo Nevo, univerzální dálkové ovládání.



Bohužel, audio stránka mě příliš nepotěšila, 3,5 mm jack má téměř dokonalý odstup od šumu pouze do chvíle, než na něm přehrajete první zvuk (stačí posunout o jednu čárku hlasitost). Po přehrátí libovolného zvuku uslyšíte již trvale "vodopád za lesem" do doby, než HP iPAQ H2215 vypnete. Ten zvuk může být naprosto jakýkoliv - pro porovnání ale stačí krátký systémový třeba právě u té hlasitosti.

Šum není příliš zřetelný, ale JE tam. Test byl proveden se sluchátky Koss R/30S, pokud H2215 vlastníte, velmi oceníme, když přidáte vlastní zkušenosti. Doufám, že jde jen o softwarovou záležitost, kterou odstraní první patch...



Otevřený (na ploše stále aktivní) Bluetooth manažer.



Další z příjemných vlastností WM 2003 - autodetekce Wi-Fi sítě v akci. Konfigurace Wi-Fi sítě byla pro méně zkušené zredukována na pouhý dotaz, zda se chcete k nalezené síti opravdu připojit.

Na obrázku vpravo pak vidíte další skvělou vychytávku - plynule nastavitelnou hodnotu pro ClearType, vlastně takový písmenkový antialiasing vyhlazující hrany.