Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP iPAQ H5450 - Pro horních 10 000

31.3.2003, Petr Hájek, recenze
HP iPAQ H5450 - Pro horních 10 000
Patrně nejvybavenější PDA na našem trhu, které si dělá nárok hned na několik "nej", bylo důkladně potestováno a proklepnuto naší redakcí. A na co se tedy můžete v dnešní recenzi těšit? Samozřejmě zevrubný popis, desítky screenshotů systému a programového vybavení, rozsáhlé porovnání výkonu s dalšími PDA na trhu a testy výdrže.
Podívejme se také na pár systémových screenshotů:


Okno vpravo dole je "Task Manager" - manažer spuštěných aplikací. iTask je široce nastavitelný a pohodlně se s ním pracuje, další ikony v liště zobrazují aktivované Wi-Fi a Bluetooth.



Vlevo nastavení podsvícení, vpravo systémové informace o přídavných externích jacketech.



Informace o paměti a její alokaci, vpravo dostupné volné místo ve Flash paměti, které se tváří jako paměťová karta kapacity přibližně 22 MB.




Vzhledem k tomu, že H5450 nemá záložní baterii, je možné si nastavit, jak dlouho má PDA vydržet ve standby módu po ohlášení vybitého akumulátoru. Pokud např. víte, že se večer dostanete k nabíječce, přesunete ukazatel na minimum, což povede k delší výdrži při práci.



Další doklad péče, jakou vybavení svých přístrojů věnují u HP - vestavěný prohlížeč obrázků.



Univerzální dálkové ovládání Nevo nabízí nejen kvantum nejrůznějších profilů, ale také samoučící mód, se kterým (s troškou snahy a trpělivosti) můžete dálkově ovládat nejrůznější domácí zařízení s infraportem.

Vpravo komplexní zálohovací utilita iPAQ Backup.




HP iPAQ H5450 lze zabezpečit mnoha způsoby a jejich vzájemnými kombinacemi. Lze nastavit dobu, za jak dlouho bude PDA chtít heslo - 0 minut (okamžitě po vypnutí) až 24 hodin. Mimochodem, PIN chce samozřejmě i po připojení PDA k desktopu.



Identifikace otiskem prstu je velmi dobrým kompromisem mezi bezpečností a rychlostí. Navíc prst, na rozdíl od PINu, většinou lidé málokdy někde zapomenou nebo ztratí - z jeho biologicko-nárůstové podstaty je to velmi obtížné.

Samotný identifikační proces probíhá tak, že položíte bříško ukazováčku na ovládací kurzor, stisknete jej a pohybem trvajícím asi sekundu přejedete přes křemíkovou snímací plošku. Natrénovat ten správný chmat není nijak obtížné, stačí si představit pohyb, jako když roztíráte krém na ukazováčku po zádech přítelkyně.

Pokud někdo správně neodpoví na zadaný počet pokusů, zařízení odmítne další spolupráci a vyžaduje hard reset, po kterém se smažou veškerá data.




Široce nastavitelné možnosti modrozubé komunikace.





A ještě pár obrazovek s Wi-Fi.