Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC P3600 – černý ďábel

21.3.2007, Pavel Bureš, recenze
HTC P3600 – černý ďábel
V dnešní recenzi jsme si vzali na mušku malý komunikátor společnosti HTC. Přístroj kromě přijatelných rozměrů nabídne bohatou paletu funkcí, elegantní design a kvalitní displej. Obstojí však v očích českého uživatele?
Kapitoly článku:
HTC P3600 je vybaven dvoumegapixelovým fotoaparátem s funkcí automatického zaostřování a s podporou makro režimu. Při fotografování si můžete vybrat z celkem pěti rozlišení – 1600x1200, 1280x960, 640x480, 320x240 a 160x120 bodů. Pokud budete chtít HTC používat jako občasnou náhradu rodinného kompaktu a vytvořené snímky později tisknout, je vhodné použít největší možné rozlišení. Menší velikosti nejsou sice tolik náročné na paměť, ale můžete je leda tak poslat ve formě multimediální zprávy či je přiřadit ke kontaktu, ale k tisku fotografií se nehodí.






Na výběr máte čtyři stupně komprese – Super Fine, Fine, Normal a Basic. Opět platí, že pro pozdější tisk snímků je lepší zvolit Super Fine případně Fine. Již na snímcích pořízených s nastavenou kvalitou Normal můžeme vidět nemalé známky komprese.






Pochválit musíme automatické vyvážení bíle, které bylo ve srovnání s ostatními kapesními počítači a komunikátory docela přesné. Kromě automatiky máte na výběr ještě čtyři další režimy – denní světlo, noc, zářivku a žárovku.






Přestože osobně zastávám názor, že jakékoliv efekty se mají provádět až dodatečně na počítači, při posílání snímků přímo z mobilního zařízení mohou přijít vhod i čtyři jednoduché efekty – sépie, focení ve stupních šedi, negativ a nádech do modra.



HTC P3600 umí rovněž nahrávat ozvučené videosekvence o maximálním rozlišení 352x288 bodů. Možnosti nastavení v režimu videa jsou velmi podobné jako při fotografování, navíc můžete ještě vypnout či zapnout nahrávání zvuku při snímání videa.

Dodávaná aplikace pro fotografování není typickým Windows Mobile programem, používá totiž vlastní rozhraní. To je docela intuitivní, takže nemusíte mít strach, že nebudete vědět, kudy kam.







Kvalita snímků pořízených venku a za dostatečného osvětlení je velmi dobrá. V interiérech jsou samozřejmě snímky o něco více zašuměné a barevné podaní není tak věrné jako za slunečného počasí. Ve srovnání s jinými přístroji hodnotíme fotografické schopnosti testovaného HTC jako nadprůměrné. Všechny ukázkové snímky byly pořízeny s automatickým nastavením.