Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC P3600 – černý ďábel

21.3.2007, Pavel Bureš, recenze
HTC P3600 – černý ďábel
V dnešní recenzi jsme si vzali na mušku malý komunikátor společnosti HTC. Přístroj kromě přijatelných rozměrů nabídne bohatou paletu funkcí, elegantní design a kvalitní displej. Obstojí však v očích českého uživatele?
Kapitoly článku:

Výdrž


HTC P3600 jsme podrobili standardnímu testu výdrže za použití programu Spb Benchmark. Naměřené hodnoty nám vydržely dech. Komunikátor vydržel 10 hodin a 55 minut, což je velmi dobrá hodnota. Pravda, údaj zjištěný Spb Benchmarkem neříká mnoho o výdrži při běžném používání, ale je dobrý pro srovnání s ostatními zařízeními.

Na integrovaném Wi-Fi adaptéru oceňujeme o něco vyšší citlivost než je průměr. Ve srovnání s Dellem Axim x51v, který v mnoha případech síť nenalezl, se HTC dokázalo bez větších obtíží do sítě připojit a bylo možné stáhnout e-maily. Po chvíli se ale připojení rozpadlo, takže extra citlivost jako u přístrojů s externí anténou nečekejte.

Komunikátor jsme během testování používali také jako GPRS/EDGE modem, s Windows XP pracoval bez problémů, nastavení používané s HTC Universalem nebylo třeba měnit. V Praze jsme vyzkoušeli i UMTS, které s HTC P3600 dosahovalo stejných výsledků jako s Universalem – rychlost proměnlivá, chvílemi přibližně stejná jako u GPRS.




Kvalita hovoru je dobrá, druhá strana si nestěžovala na šumění či jiné rušivé vlivy. Citlivost na GSM signál jsme porovnávali s Palm Treem 650 a oba přístroje jsou na tom přibližně stejně, tj. lepší průměr. Na místech, kde bez problému telefonujete s vaším telefonem, bude i komunikátor od HTC spolehlivým pomocníkem.

Pochválit musíme kolečko Jog Dial, které velmi ulehčuje práci. Plusem je také použitý procesorem, který dovoluje sledovat video ve vysokém rozlišení, zahrajete si rovněž naprostou většinu her pro Windows Mobile. Uživatelé bydlící v místech s pokrytím sítě třetí generace ocení přítomnost UMTS, ostatním přijde vhod zejména GPRS a Wi-Fi. Mezi klady spadá i provedení přístroje, nikdy nic nevrže, jen jsou díky lesklému povrchu trochu více vidět otisky prstů.

Milovníkům hudby neudělá radost absence jack 3,5 mm konektoru. Dodávaný stylus je poměrně krátký a práce sním není moc příjemná. Výhody nad zápory však převažují, HTC P3600 je kvalitní komunikátor s rychlým procesorem, moderními bezdrátovými technologiemi a nezanedbatelným plusem je i vzhled přístroje.


Komunikátor do testu zapůjčil PalmPC, děkujeme.

Cena v době psaní článku: 18 267,- Kč včetně DPH.