Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HyperX Alloy Core: RGB na membráně

1.4.2019, Jan Vítek, recenze
HyperX Alloy Core: RGB na membráně
HyperX Alloy Core RGB představuje klávesnici, která nám chce nabídnout za přívětivou cenu RGB podsvícení. Jde pochopitelně o herní model, který si dnes vyzkoušíme a podíváme se na to, na čem se ušetřilo. 
Kapitoly článku:
  1. HyperX Alloy Core: RGB na membráně
  2. Zkušenosti z provozu a závěr

Zkušenosti z provozu

 
HyperX Alloy Core RGB neumožňuje svým klávesám přiřazovat žádné speciální funkce a makra či měnit v nastavení cokoliv krom podsvícení, což zvládneme s využitím kombinací kláves. To znamená, že tato klávesnice nepotřebuje žádný software a my se ani na žádný nemůžeme podívat. 
 
Co se týče použití samotné klávesnice a psaní, není ani co řešit. Je to zkrátka běžná klávesnice s membránou, jaké má drtivá většina lidí na stole. Stisk je tak jako obvykle tlumený a oproti mechanickým klávesnicím o poznání tišší. 
 
- klikněte pro zvětšení -  
 
Mít zapnuté podsvícení je v tomto případě v podstatě nutnost, aby uživatel dobře viděl popisky, protože ty se na povrchu kláves jinak ztrácejí i za světla. Kvalita podsvícení je ale velice dobrá. Klávesy (malá tlačítka podsvícena nejsou) mají rovnoměrné podsvícení, takže popisky jsou dobře viditelné. Ostatně jde o americkou verzi HX-KB5ME2-US, která potřebuje pouze základní popisky, a to nanejvýš dva na jedné klávese, takže ty mohou být pěkně uprostřed, kde se soustředí nejvíce světla. 
 
 
Nakonec se můžeme podívat na to, jak to má Alloy Core RGB s anti-ghostingem. Specifikace v tomto ohledu nejsou zrovna jednoznačné, ale když si klávesnici vyzkoušíme, shledáme, že dokáže zaznamenat i 10 najednou stisknutých kláves. 
 
 

Závěrečné hodnocení

  
HyperX Alloy Core RGB chce nabídnout především barevné podsvícení za přívětivou cenu. Je pravda, že klávesnice s RGB podsvícením jsou spíše dražší než 1500 Kč, ale to proto, že nabízí mechanická tlačítka, s nimi podsvícení každé jednotlivé klávesy a obvykle také podporu maker či další výbavu.  
 

- klikněte pro zvětšení -  
 
Co nabízí model HyperX Alloy Core RGB, je vedle multimediálních tlačítek pouze pětizónové RGB podsvícení s několika málo efekty. Praktický přínos barevného podsvícení je zde tak jen mizivý. Můžeme se pokochat duhovým efektem či vybrat si jednu z 9 barev, ale tím to končí. Praktický přínos podsvícení je tedy pouze ten, že můžeme na popisky dobře vidět i ve tmě, což nabízí i klávesnice s jednobarevným podsvícením. 
 
Za takovou cenu by se tedy HyperX mohl pochlapit a nabídnout alespoň možnost programovat klávesy nebo rozšířené příslušenství třeba v podobě USB hubu a podobně.  
 

Plusy


+ Podsvícení
+ Anti-ghosting
+ Multimediální tlačítka

 

Minusy


- Vyšší cena
- Měkčí tělo


Za zapůjčení HyperX Alloy Core RGB děkujeme firmě HyperX.
 
 
 
Cena v době testování: cca 1.500 Kč s DPH



Vývoj ceny testovaného produktu: