Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

iGo – vyzyvatel TomToma

28.8.2006, Jaroslav Salcer, recenze
iGo – vyzyvatel TomToma
iGo rozhodně není druhořadý navigační program, jedná se o první software, který dle mého zasadí tvrdou ránu konkurenci. Dosud jsem byl zapřísáhlý zastánce TomToma, ale po nainstalování iGo jsem změnil názor. Konečně někdo udělal příjemné uživatelské prostředí, které kromě toho, že je opravdu hezké, je navíc navrženo tak, abyste nikdy nemuseli hledat uživatelskou příručku. Vše má svou logiku a během několika minut se proklikáte nastavením, u kterého není ani na okamžik potřeba váhat, co chtěl básník vlastně říci. Dost už bylo chvály a vzhůru do recenze.
Kapitoly článku:
  1. iGo – vyzyvatel TomToma
  2. Mapa a plánování trasy
  3. Závěr







Přestože se jedná o vektorovou mapu, z obrázku vidíte, že zmizela ta vyložená hranatost a ošklivost, jak je zvykem u vektorových map. Vzhled mapy již nijak neruší při práci s programem. Užitečné je, že si můžete nastavit barevné provedení jednotlivých prvků na displeji. Nic jsem neměnil, původní vzhled se mi plně vyhovoval. Můžete si nastavit, které údaje (rychlost, vzdálenost do cíle atp.) se budou zobrazovat ve spodní liště. Program může automaticky v nastavenou dobu aktivovat noční režim, který je šetrnější pro vaše oči. Zoom je dostatečný a v nastavení je možno zvolit, po kolika metrech budete chtít přiblížit a zase oddálit. Samozřejmostí je otočení displeje naležato.

Navigování je možné na bod nebo ulici, tak jak je zvykem u slušného programu, dále volba dopravního prostředku a metoda, to znamená například vyhledat trasu jako nejrychlejší. iGo zobrazuje i nadmořskou výšku, bez nutnosti používat další utility




Novinkou je zde varování při překročení rychlosti s možností nastavení varování. Upozornění jsem nepoužíval, protože už tak je iGo velmi upovídaný program. Trochu jsem byl zklamán body zájmu, kde ať vyhledáváte restauraci či zábavu, tak míjíte místa renomovaných podniků a iGo by vás vedlo někam 45km od nich, jako k údajně nejbližšímu. Toto prosím není výtka, protože body zájmu jsou věcí dynamickou a věřím, že POI budou neustále přibývat a bude je možné stahovat, ať již z webu autorů nebo ze stránek nadšenců a uživatelů programu.




Samozřejmostí je možnost itineráře, zde se omlouvám za množství nepojmenovaných ulic, protože bydlím ve městě, které je navigačními aplikacemi nepolíbené. Posuďte sami.